ροή ειδήσεων

Επιφωνήματα θαυμασμού σε όλο τον κόσμο στο θέαμα της υπερ Σελήνης

Από την Ασία και τον Ειρηνικό, έως την Αφρική και την Ευρώπη, χιλιάδες άνθρωποι απόλαυσαν το μοναδικό φαινόμενο της «σούπερ Σελήνης».

Στην Πολωνία και στην Κρακοβία ο Ρόμαν Κβιατκόφσκι, φυσικοθεραπευτής στο επάγγελμα, κοίταζε προσηλωμένος τον ουρανό, έχοντας ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού του. «Θεωρώ πως το φεγγάρι είναι πιο χρυσό απ’ ότι συνήθως, δεν έχει το συνηθισμένο ψυχρό γκρίζο του χρώμα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι κάτοικοι της Βαρσοβίας αλλά και του Λονδίνου όμως δεν ήταν τόσο τυχεροί. Στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, τα σύννεφα που είχαν συγκεντρωθεί στον ουρανό στάθηκαν εμπόδιο ακόμα και για να δει κανείς την κορυφή του Σαρντ, του μεγαλύτερου ουρανοξύστη της Ευρώπης, με ύψος 309 μέτρων.

Σχεδόν στον ίδιο μεσημβρινό, όμως στην Αφρική, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Κόκο Μπιτς στο Νταρ ες Σαλάμ, στην οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας, για να θαυμάσουν το φαινόμενο, σύμφωνα με έναν φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νωρίτερα, η Ασία υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την «σούπερ Σελήνη». Στο Σίδνεϊ χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν μια μικρή παραλία στα ανατολικά προάστια της πόλης και ξέσπασαν σε επιφωνήματα θαυμασμού όταν το εντυπωσιακό φεγγάρι εμφανιζόταν πίσω από τα γκρι σύννεφα, προτού ξαναχαθεί.

«Είναι πραγματικά όμορφο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έινταν Μίλαρ Πάουελ. «Ο κόσμος ήθελε να το δει αυτό διότι συμβαίνει κάθε 100 χρόνια. Δεν θέλουν να πεθάνουν χωρίς να έχουν πει «ναι, είδα τη σούπερ σελήνη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο Χονγκ Κονγκ, τουρίστες και εργαζόμενοι παρακολούθησαν το φαινόμενο από τον ουρανοξύστη της πόλης. «Δεν έχω ξαναδεί μια τόσο μεγάλη σελήνη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λι Πακ καν. «Η σελήνη είναι επίσης τόσο πορτοκαλί, είναι ιδιαίτερη» πρόσθεσε.

Στο Μπαλί, το τουριστικό θέρετρο της Ινδονησίας, οι σέρφερ εκμεταλλεύτηκαν τα κύματα που προκάλεσε η πανσέληνος κι επιχείρησαν να τα δαμάσουν.

Στην Ινδία το φαινόμενο ήταν ορατό. Ακόμα και στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα που πνίγεται από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Στην Ταϊβάν, το μουσείο αστρονομίας της Ταϊπέι τοποθέτησε πολλά τηλεσκόπια στο κέντρο της πόλης, ενώ οι θαυμαστές της σελήνης μπόρεσαν να δουν το φαινόμενο από την κορυφή του Πύργου 101, ενός εκ των υψηλότερων ουρανοξυστών στον κόσμο.






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *