ροή ειδήσεων

Έφυγε από τη ζωή και ο δεύτερος «παππούς» της ΙΟΝ


Ο Γεώργιος Καρκαζής, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας παρακαταθήκη την πιο «γλυκιά» ιστορία της Ελλάδας, που είναι γεμάτη με… σοκολάτες, σοκολατάκια, καραμέλες, παγωτά και σοκοφρέτες.

Ένα χρόνο πριν, περίπου τέτοιες ημέρες, είχε φύγει από τη ζωή και ο άλλος «παππούς» της ΙΟΝ, ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, συνέταιροι, συγγενείς και στενοί φίλοι με τον Γεώργιο Καρκαζή.

Η ιστορία ξεκινά 86 χρόνια πριν, όταν το 1930 μια παρέα φίλων δημιούργησε ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο. Η εταιρία πήρε το όνομά της από το βότανο «ίον το εύοσμο», ή αλλιώς τον μενεξέ.

Το 1935 ενώθηκαν με την εταιρία ΝΑΣΚΟ που έφτιαχνε καραμέλες και άλλα ζαχαρωτά και η οποία ανήκε στους επιχειρηματίες Νασιόπουλο και Κωτσιόπουλο. Ο τελευταίος απέδειξε πως έχει ένα μεγάλο όραμα και κατάφερε μετά από μερικά χρόνια να εξαγοράσει τις μετοχές των περισσότερων συνεργατών του και να αποκτήσει τον έλεγχό της.

Το 1947 κυκλοφορεί ίσως το πιο εμβληματικό προϊόν της εταιρείας, η σοκολάτα που μεγάλωσε… γενιές και γενιές στην Ελλάδα, η «Ιον Αμυγδάλου».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *