ροή ειδήσεων

Η πηγή της νεότητας βρέθηκε και είναι ανατριχιαστική


Πειράματα σε γερασμένα ποντίκια με το αίμα εφήβων


Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο ταινίας φαντασίας ωστόσο οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το ανθρώπινο αίμα από νεαρούς ανθρώπους σε γερασμένα ποντίκια μπορεί να τα αναζωογονήσει.

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από υγιείς, 18χρονους συμμετέχοντες και στη συνέχεια τα έβαλαν σε ποντίκια ηλικίας 12 μηνών που σε ανθρώπινα χρόνια υπολογίζονται σε άτομα 50 χρόνων.

Για τρεις εβδομάδες, τα ποντίκια έκαναν δύο φορές την εβδομάδα ενέσεις από ανθρώπινο πλάσμα, το οποίο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχει αναζωογονητικές ιδιότητες.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέκριναν τη συμπεριφορά των ζώων και διαπίστωσαν ότι το νέο αίμα έκανε τα γερασμένα ποντίκια πιο ενεργά ενώ βελτιώθηκε και η μνήμη τους.


Το πλάσμα περιέχει χιλιάδες πρωτεΐνες που μπορούν να αναζωογονήσουν τους ιστούς, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου αυτό εξασθενεί, αναφέρει το sciencealert.com.


Η μελέτη παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση « Society for Neuroscience» στο Σαν Ντιέγκο, ωστόσο δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη παρόμοια μελέτη από άλλους επιστήμονες.

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να διερευνήσουν εάν το ανθρώπινο πλάσμα μπορεί να κάνει το ίδιο για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και έχουν ξεκινήσει κλινική δοκιμή στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ που περιλαμβάνει 18 άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *