ροή ειδήσεων

Ο Κολοσσός Ρόδου «για τη Ζωή»


Την έντονη κοινωνική ευαισθησία του δείχνει για ακόμα μία φορά ο Κολοσσός Ρόδου, που στηρίζει όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις του «σμαραγδένιου νησιού».

Σύσσωμη η ομάδα στέκεται στο πλευρό της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Η Ρόδος για τη ζωή», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου. Στόχος της δράσης «Η Ρόδος για τη Ζωή», για φέτος, είναι η αναβάθμιση του υπάρχοντος ακτινολογικού συστήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ώστε να γίνεται έγκαιρα και σωστή διάγνωση του καρκίνου του πνεύματος.

Η ανακοίνωση: «Ο Κολοσσός H Hotel, όπως κάθε χρόνο, στηρίζει με ενθουσιασμό τη δράση της τοπικής κοινωνίας, για καλό σκοπό, «Η Ρόδος για τη Ζωή». Ο προπονητής κ. Άρης Λυκογιάννης και οι παίκτες παρέλαβαν τα t-shirts συμμετοχής από το περίπτερο στο Ακταίον και ενημερώθηκαν για το στόχο της 7ης χρόνιας της δράσης, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 10.000 άτομα. Επιλέχτηκε η φετινή δωρεά, μετά από τη γνωμοδότηση του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, να γίνει για την αναβάθμιση του υπάρχοντος ακτινολογικού συστήματος η οποία και θα συμβάλει σημαντικά στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και μείωση της μεγάλης απειλής για την υγεία που προκαλείται κυρίως από το κάπνισμα ενεργητικό ή παθητικό. Το προπονητικό και αθλητικό team του Κολοσσού H Hotels στις επισκέψεις του σε σχολεία και σε άλλες ομάδες με παιδιά δεn χάνει ευκαιρία να αναφέρεται στο θέμα αυτό, για να γίνει συνείδηση από τη μικρή ηλικία και να αναπτυχθεί ένα δίχτυ προστασίας από τους κινδύνους που ελλοχεύει.

Ο ψηφιακός ανιχνευτής FDR D-EVO διαστάσεων 43X43 ο οποίος θα αγοραστεί, μετατρέπει το υπάρχον αναλογικό ακτινολογικό σύστημα του ΓΝΣ σε ψηφιακό με εικόνα ανάλυσης 150 micron σε μόλις ένα δευτερόλεπτο, αναβαθμίζοντας κάθετα την ποιότητα των ακτινογραφιών και την ταχύτητα ροής εργασίας και επομένως την αύξηση του αριθμού των εξεταζόμενων. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες αντιμετώπισης ενός εξαιρετικά επιθετικού καρκίνου με κακή πρόγνωση, αφού μόνο το 15% των διαγνωσθέντων ασθενών επιβιώνει μετά την πενταετία. Η αναβάθμιση του ακτινολογικού θα αφορά φυσικά σε εκατοντάδες ακτινολογικές χρήσεις ρουτίνας οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΓΝΣ».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *