ροή ειδήσεων

Οι φουρτούνες του κ. Κουρουμπλή στο λιμάνι του Πειραιά


Μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα. Η στάση που κράτησε για την συγκεκριμένη υπόθεση και η άποψη που είχε γενικότερα για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων (με ανοικτό το θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΘ) φαίνεται πως τον οδήγησαν εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Πλέον, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ποντοπόρο Ναυτιλία και την ακτοπλοΐα, την ναυτεργασία (η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει απεργία για τις 24 Νοεμρβρίου) και τους λιμενικούς θα τα διαχειριστεί ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.Στο μεγάλο λιμάνι αναμένουν με ενδιαφέρον την τοποθέτηση που θα κάνει την ερχόμενη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι μια από τις εκκρεμότητες που αφήνει πίσω του ο κ. Δρίτσας είναι το Σχέδιο Νόμου «Επιθεωρητές/ελεγκτές πλοίων, λιμένων, Αναγνωρισμένων Οργανισμών – Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και άλλες διατάξεις», που σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αξιωματικών του Λμενικού «εμπεριέχει διατάξεις με θετικό πρόσημο για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και για τον Οργανισμό που υπηρετούμε». Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο η επεξεργασία του οποίου ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες και αφού τέθηκε σε διαβούλευση τουλάχιστον δυο φορές και παρά τις διαβεβαιώσεις του απερχόμενου υπουργού για την κατάθεση του εν τούτοις παρέμεινε στα συρτάρια του γραφείου του.

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας

«Σύμμαχος» του Παναγιώτη Κουρουμπλή θα είναι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει το «χαρτοφυλάκιο» της Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Σαντορινιός γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και κατάγεται από τη Σύμη. Είναι παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και είναι πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Από το 2000 εργάζεται στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιείται ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *