ροή ειδήσεων

Γιατί τα παιδιά πρέπει να γράφουν γράμμα στον Άϊ–Βασίλη


Είναι πολύ γλυκό τα παιδιά να γράφουν και να στέλνουν κάθε χρόνο πριν τα Χριστούγεννα το γράμμα τους στον Αϊ – Βασίλη.

Ακόμη κι αν γράφουν με ορνιθοσκαλίσματα και θέλει προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει κανείς τι ακριβώς λέει το γράμμα, αξίζει η προσπάθεια.


Αν τα παιδιά σας δεν έχουν στείλει ακόμη το γράμμα τους στον Αϊ – Βασίλη, εδώ είναι μερικοί λίγοι για τους οποίους πρέπει να τα προτρέψετε και να τα βοηθήσετε να το γράψουν.

Υπάρχει ακόμη χρόνος κι αν είναι κάτι το οποίο δεν συνηθίζατε να κάνετε ούτε τις προηγούμενες χρονιές, σήμερα είναι η τέλεια μέρα για να ξεκινήσετε μια νέα παράδοση! Ρίξτε μια ματιά και ενθαρρύνετε τα παιδιά να πάρουν μολύβι και χαρτί για το γράμμα τους στον Αϊ – Βασίλη.




Είναι ένα «σκονάκι» δώρο

Ο «Άγιος Βασίλης» προφανώς και δεν μπορεί να αγοράσει όλα εκείνα τα παιχνίδια που ζητάνε τα παιδιά στην λίστα που έχουν ετοιμάσει, δεν παύει όμως να είναι ένα πολύ καλό «σκονάκι». Η επιστολή προς τον Αϊ Βασίλη είναι ένα χρήσιμος φίλος στα ψώνια που θα κάνουν οι γονείς!



Η διαδικασία είναι πολύ ωραία

Δεν είναι υπέροχος ο παιδικός γραφικός χαρακτήρας; Αυτές οι παραμορφωμένες λέξεις και τα γράμματα, ακόμη και τα ορθογραφικά λάθη είναι όλα μέρος αυτής της πολύ γλυκιάς παράδοσης.



Βοηθά πραγματικά στην πρόοδο των παιδιών!

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές από την Νέα Ζηλανδία έδειξε ότι το γράψιμο έχει θετικό αντίκτυπο στον εγκέφαλο. Οι μελετητές παρατήρησαν ότι αν κάποιος αποτυπώνει τα συναισθήματά του σε ένα χαρτί, τότε απευθείας βοηθάει τον εγκέφαλό του να ξεπεράσει ότι τον αναστατώνει και τον απασχολεί. Για παράδειγμα μπορεί να επουλωθεί ένα τραυματικό γεγονός.

Το γράψιμο επίσης αποτελεί θεμέλιο για τη ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη! Μην το σκέφτεστε! Πιάστε χαρτί και μολύβι γρήγορα!

Γιατί από μικρό μαθαίνεις …την αλήθεια!

Αν θέλετε να γελάσετε, πείτε στο παιδί σας να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Σας εγγυόμαστε πως όχι μόνο θα το διασκεδάσετε αλλά θα κυλήσει και ένα δάκρυ στο μάτι σας. Αυτό επειδή το παιδί σας το πιθανότερο είναι να σας ξαφνιάσει με τις επιθυμίες του και θα σας συγκινήσει. Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε!



Μαθαίνουν να εκτιμούν

Αφού το παιδί σας γράψει το γράμμα του στον Άγιο Βασίλη και ζητήσει τα δώρα του, μετά τις γιορτές ενθαρρύνετε το να στείλει και μια ευχετήρια επιστολή. Είναι μια όμορφη χειρονομία που μαθαίνει στα παιδιά τρόπους καλής συμπεριφοράς και εκτίμησης όσων έχουν στη ζωή τους.

Πηγή: baby.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *