ροή ειδήσεων

Πληρώνει ΕΝΦΙΑ η Κουμουνδούρου;


Αδήλωτο στην εφορία είναι το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

προκειμένου να μην καταβάλλονται οι σχετικοί φόροι κατήγγειλε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς.

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου του 2016 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στην αρμόδια ΔΟΥ 16 διαδοχικές δηλώσεις, μία για κάθε έτος από το 2001 κι μετά. Κατά συνέπεια, σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταβάλλει για το ακίνητο ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε Ενιαίο Τέλος Ακινήτων νομικών προσώπων, ούτε τον μετέπειτα ΕΝΦΙΑ.

"Είναι η απόλυτη απόδειξη μιας ιστορίας η οποία δεν είναι καθόλου νόμιμη", ανέφερε, ενώ κι ο "γαλάζιος" βουλευτής Νότης Μηταράκης παίρνοντας το λόγο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απέφευγε να πληρώνει φόρους όπως οι υπόλοιποι πολίτες.

Τι απαντούν κομματικές πηγές

"Παντελώς ανύπαρκτο" χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα, διευκρινίζοντας πως το κεντρικό κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ περιήλθε στην κυριότητα του κόμματος το 2016, και από τότε πληρώνει όλους τους ισχύοντες φόρους, αναδρομικά από το 2002, ενώ επισημαίνουν ότι όλα τα σχετικά έγγραφα είναι ήδη κατατεθειμένα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι εντάξει ως προς τις τραπεζικές του υποχρεώσεις, έχοντας αποπληρώσει μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του δανείου που είχε λάβει.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *