ροή ειδήσεων

Πολύ κοντά στο … “θαύμα” στο Κυπριακό!

“Την Τρίτη θα … μάθουμε” υποσχέθηκε ο Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος αναχώρησε για το Μον Πελεράν, όπου αύριο και μεθαύριο θα έχει διαπραγματεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο οι θέσεις της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς βρίσκονται τώρα πιο κοντά. Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο συνέστησε υπομονή και πρόσθεσε ότι θα έχει να πει περισσότερα την Τρίτη, μετά το πέρας των συνομιλιών στο Μον Πελεράν....

Επίσης, δήλωσε ότι μεταβαίνει στις διαπραγματεύσεις «με αποφασιστικότητα και στόχο να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να περάσουν οι διαπραγματεύσεις στο επόμενο στάδιο και στη λύση του Κυπριακού».

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ ‘Αϊντε , με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο twitter, καλωσορίζει τους δύο ηγέτες εκ νέου στο Μον Πελεράν για τη συνέχιση των συνομιλιών.

«Μετά από ένα διάλειμμα μίας εβδομάδας, ένα ηλιόλουστο Μον Πελεράν καλωσορίζει τους ηγέτες της Κύπρου για συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, ενωμένους με ελπίδα», έγραψε στο twitter ο κ. ‘Αϊντε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημέρωσε σε χωριστές συναντήσεις χθες και σήμερα τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και των πολιτικών αρχηγών και των πολιτών.

Χαρακτήρισε τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ως παραγωγικές και πρόσθεσε ότι, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα δημιουργικό πλαίσιο και άκουσε και ο ίδιος σκέψεις και εισηγήσεις. Πρόσθεσε δε, ότι και οι πολιτικοί αρχηγοί ένοιωσαν άνετα να μιλήσουν για όσα τους προβληματίζουν.

Τον πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, και τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας: Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή, Πόλυς Πολυβίου, Κύπρος Χρυσοστομίδης, Παναγιώτης Δημητρίου, Νίκος Κλεάνθους, Τουμάζο Τσιελεπής, Μάριο Ηλιάδης και Ανδρέας Χατζηράφτης, διευθυντής του Κτηματολογίου.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης να κατορθώσει να εξασφαλίσει, αυτά που επιδιώκει η ελληνοκυπριακή πλευρά δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφερόμενος στο εδαφικό.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *