ροή ειδήσεων

Τα παλικάρια της Προεδρικής Φρουράς που ξετρέλαναν τον Ομπάμα! Τι συμβολίζει η στολή τους-ΦΩΤΟ

Οι πανύψηλοι Εύζωνες έκλεψαν για ακόμα μια φορά την παράσταση


Τα βλέμματα όλου του κόσμου τράβηξαν πάνω τους για ακόμα μια φορά τα πανύψηλα παλικάρια της Προεδρικής Φρουράς, κατά την τελετή υποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο.




Όπως βλέπετε και στο ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ, τα στιγμιότυπα με τον Ομπάμα και τους Εύζωνες κάνουν το γύρο του πλανήτη, καθώς οι εικόνες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.


Μάλιστα σε μια φωτογραφία απεικονίζεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να κοιτά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την είσοδο του στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς ο Εύζωνας είναι δυο μέτρα, στέκοντας αγέρωχος και περήφανος.




Αν αναρωτιέστε τώρα τι εστί Προεδρική Φρουρά, να σας ενημερώσουμε πως:

Υπάγεται στο στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Ιδρύθηκε το 1868 με την ονομασία «Άγημα». Μέχρι σήμερα, έχει αλλάξει αρκετές ονομασίες, όπως Ανακτορική Φρουρά, Βασιλική Φρουρά κ.α. Από το 1974 μετονομάστηκε σε «Προεδρική Φρουρά».



ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΟΙ 400 ΠΙΕΤΕΣ:

Οι στολές που χρησιμοποιεί η Προεδρική Φρουρά είναι: Η επίσημη ευζωνική στολή (λευκή), που φοριέται τις Κυριακές, επίσημες αργίες και σε άλλες ειδικές τελετές (αυτή φορούσαν σήμερα κατά την επίσκεψη Ομπάμα). Η στολή των Μακεδονομάχων (ο χειμερινός μπλε ντουλαμάς), η στολή των Βαλκανικών Πολέμων (ο θερινός χακί ντουλαμάς), και τέλος η κρητική και η ποντιακή στολή τις οποίες τις χρησιμοποιούνε σε ειδικές εκδηλώσεις. Μία πλήρης επίσημη ευζωνική στολή (λευκή) απαιτεί για την κατασκευή της περίπου 120 ημέρες. Η φουστανέλα έχει 400 πιέτες και συμβολίζει τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς της πατρίδας μας υπό τον τουρκικό ζυγό.


Το κόκκινο χρώμα του φάριου και το μαύρο της φούντας του, συμβολίζουν αντίστοιχα τις θυσίες, το αίμα, το πένθος και τα δάκρυα των Ελλήνων στον βωμό της ελευθερίας κατά τα χρόνια της τουρκοκρατίας.
























Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *