ροή ειδήσεων

Στην Ειδομένη μόλις έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας, υψώθηκαν σημαίες της χούντας


Φτάνοντας στην Ειδομένη τώρα πια τίποτα δε θυμίζει ότι αυτό το μικρό κομμάτι ελληνικής γης
έγινε το χωριό – σύμβολο του προσφυγικού δράματος.

Το μονοπάτι από το οποίο πέρασαν σχεδόν 1.000.000 άνθρωποι είναι άδειο και το μόνο που έχει απομείνει ως ενθύμιο σήμερα σ’ αυτό τον «σταθμό» του λεγόμενου «δυτικού βαλκανικού διαδρόμου» είναι οι συρμάτινοι φράχτες που στήθηκαν.

Όμως μετά την εκκένωση του καταυλισμού στην Ειδομένη κάποιοι έσπευσαν να «σηκώσουν» σημαίες της χούντας και μάλιστα στην είσοδο του χωριού. Η σημαία που γράφει “ζήτω η 21η Απριλίου” κυματίζει στα δύο πρώτα σπίτια που συναντά κάποιος όταν φτάνει στην Ειδομένη και όπως φαίνεται δεν ενοχλεί ιδιαίτερα τους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής. Ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Γκουντενούδης, εκλεγμένος με την παράταξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη το 2010, μετέπειτα υποστηρικτής του Απόστολου Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, μάλλον ακόμη δεν έχει.. δει τις σημαίες. Ο ίδιος ήταν λαλίστατος στην κορύφωση του προσφυγικού δράματος που παίχτηκε στην Ειδομένη δηλώνοντας ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει» και κάνοντας μηνύσεις κατά της κυβέρνησης.



Πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος μιλώντας στην στην 6η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα κατηγόρησε πάλι την κυβέρνηση για «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «ανορθόδοξο τρόπο άσκησης εθνικής εξωτερικής πολιτικής». Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει βρει να πει ούτε… μισή κουβέντα για τις εικόνες ντροπής με τις σημαίες της χούντας να κυματίζουν… περήφανα στην περιοχή του δήμου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «επαναστάτης» κάτοικος που σήκωσε μία από τις σημαίες της χούντας είναι και μέλος του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου της Ειδομένης εκλεγμένος με συνδυασμό υποψήφιας δημάρχου, η οποία επίσης προέρχεται από το χώρο της ΝΔ. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τους χωροφύλακες. Δεν εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων αυτές οι ενέργειες» είπε όταν ρωτήθηκε για το θέμα η πρόεδρος της κοινότητας Ξανθή Σουπλή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/11/16 00:06

    Ρε παληκάρια!
    Μήπως αυτοί που θα έπρεπε να θεωρούνται ανθέλληνες και να ξεσηκώνουν τον κόσμο εναντίον τους να είναι όσοι πιστευουν ακόμα τους απατεώνες "πολιτικούς" και τα γιουσουφάκια τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/11/16 00:22

    ΥΨΩΣΑΝ?? ΕΝΑΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάτε για χούντα του Παπαδόπουλου..... εδώ 40 χρόνια τώρα έχουμε μια δικομματική δικτατορία-χούντα που κάνει ότι θέλει και μάλιστα τα δημοψηφίσματα είναι για τα μάτια. Για ποια δημοκρατία μιλάτε;; Μήπως ρωτηθήκαμε αν θέλουμε να μπούμε στην ΕΕ ή στο Ευρώ; Ρωτηθήκαμε για τους νόμους, εμπάρκο, συμφωνίες με τρίτες χώρες κτλ που ψηφίζονται ερήμην μας; Γιατί να μην το κάνουμε σαν τους Ελβετούς; Μήπως γιατί είμαστε ακόμα κάφροι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/11/16 12:24

    αχ Παναγίτσα μου να ζούσε ο Παπαδόπουλος να έπερνε σβάρνα όλα αυτά τα λαμόγια που επί 40 χρόνια κατατρώνε τις σάρκες της Ελλάδας και δεν χορταίνουν αν δεν ποιούν μέχρι και την τελευταία σταγώνα Ελληνικό αίμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *