ροή ειδήσεων

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να παίρνουμε το κινητό μαζί στην τουαλέτα


Πολλοί άνθρωποι δεν αποχωρίζονται ποτέ το κινητό τους τηλέφωνο
και το παίρνουν μαζί τους ακόμη και στην τουαλέτα.

Αυτή η κακή συνήθεια όμως είναι αρκετά βλαβερή παρόλο που πολλοί το αγνοούν και εξακολουθούν να το κάνουν. Οι ειδικοί αναφέρουν το για το πόσο επιβλαβές είναι αυτό για την υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, ακόμη και αν δεν το ακουμπήσετε σε κάποια επιφάνεια της τουαλέτας υπάρχουν πολλά μικρόβια από τα οποία κινδυνεύετε. Οι ειδικοί τονίζουν ότι όλα τα μπάνια, όσο καθαρά κι αν είναι, καλύπτονται από μικρόβια, παθογόνους οργανισμούς και βακτήρια από τον εντερικό μας σωλήνα.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι οτιδήποτε αγγίζουν τα χέρια μέσα στο μπάνιο, από το χαρτί μέχρι το ίδιο το καζανάκι ή το χερούλι της πόρτας είναι βρώμικο. Έτσι αν ακουμπήσουμε κάπου το κινητό ή μπούμε μέσα στο μπάνιο και πιάσουμε κάτι απ’ όλα και μετά το κινητό ήδη μεταφέρουμε επάνω του μικρόβια που θα μας «ακολουθήσουν» ακόμη και αν φύγουμε από εκεί έχοντας πλύνει τα χέρια μας. Επιπλέον, ακόμη κι όταν τραβάμε το καζανάκι με το κινητό στο χέρι, εκείνο μετατρέπεται σε μια πηγή παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί αργότερα για παράδειγμα να το ακουμπήσουμε στο τραπέζι με το φαγητό μας. Καλό λοιπόν είναι όπως λένε να το αποχωριζόμαστε όταν είναι να επισκεφτούμε την τουαλέτα είτε του σπιτιού μας, είτε σε ένα δημόσιο χώρο.


Πηγη newsbeast




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *