ροή ειδήσεων

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου: ξεκινούν εργαστήρια - σχολικό βιωματικό πρόγραμμα


Ξεκινούν τα Εργαστήρια Παραδοσιακών Κρουστών (σε διδασκαλία Άννας Νικητιάδη) και Σκηνικής Ξιφομαχίας (με εκπαιδευτή τον Παύλο Σειρηνόπουλο) του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου. Σκοπός είναι η δημιουργία ομάδων για τη συμμετοχή στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου αλλά και σε άλλες διοργανώσεις εντός ή εκτός Ρόδου.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, γράψτε στο: medieval.rose.association@gmail.com, δηλώνοντας ονομ/μο, ηλικία, τηλέφωνο και το εργαστήριο ενδιαφέροντος στο θέμα. Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016.

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στο Σχολικό Βιωματικό Πρόγραμμα 2017: "Γεφυρώνοντας τις Εποχές - Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο" που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα δουλέψουν πάνω σε projects που θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα το ιστορικό παρελθόν της Ρόδου και ειδικά αυτό της περιόδου του μεσαίωνα. Θα κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο και τη συμβολή αυτών των μνημείων που δεσπόζουν στην πόλη τους, θα νιώσουν περηφάνια για την ιστορία του τόπου τους και θα ενισχυθεί το αίσθημα κοινής ευθύνης για τη διάσωση, προστασία και διατήρηση τους.

Οι 3 θεματικές ενότητες για το 2017 είναι:

- Μεσαιωνικά – Βυζαντινά Παιχνίδια

- Τεχνολογία και Πολιορκητικά Μέσα

- Το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη (Σπιτάλι)

Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με τις τάξεις τους, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο: medieval.rose.association@gmail.com και στο agygias@dipe.dod.sch.gr , γράφοντας: ονομ/μο, τάξη - σχολείο, τηλέφωνο και τη θεματική ενδιαφέροντος στο θέμα. Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2016.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *