ροή ειδήσεων

Αναγκαστική προσγείωση λόγω αλλεργίας


Το γλυκό με τα φιστίκια προκάλεσε αναστάτωση
Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ρόδου πραγματοποίησε αεροσκάφος με προορισμό το Ισραήλ, καθώς μια επιβάτιδα εμφάνισε συμπτώματα αλλεργίας και έντονης δυσφορίας έπειτα από κατανάλωση γλυκού.



Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής» το Σάββατο μια νεαρή επιβάτιδα 22 ετών έφαγε γλυκό το οποίο περιείχε φιστίκι με αποτέλεσμα να εμφανίσει αλλεργία.

Λίγα λεπτά μετά την κατανάλωση του γλυκού η νεαρή γυναίκα παρουσίασε δυσφορία, δυσκολία στην αναπνοή και οιδήματα με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση στους επιβάτες και το πλήρωμα. Αμέσως ελήφθη η απόφαση για προσγείωση στο κοντινότερο αεροδρόμιο, το οποίο ήταν της Ρόδου, προκειμένου να μεταφερθεί η νεαρή στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μέσα σε λίγα λεπτά, έφτασε στο αεροδρόμιο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε στην πίστα προκειμένου να παραλάβει την ασθενή.

Ωστόσο, η ασθενής, γνωρίζοντας την αλλεργία της και μόλις αντιλήφθηκε ότι το γλυκό που κατανάλωσε ενδεχομένως να περιείχε φιστίκια, αμέσως έκανε ένεση αδρεναλίνης, την οποία όπως είπε έχει πάντα μαζί της για τέτοιες περιπτώσεις, και σταδιακά συνήλθε.

Η απόφαση όμως για αναγκαστική προσγείωση είχε ήδη ληφθεί, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Ρόδο και όταν το πλήρωμα του ασθενοφόρου την εξέτασε, η 22χρονη είχε επανέλθει πλήρως.

Η νεαρή, επιθυμούσε να συνεχίσει το ταξίδι της και να μην μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου, γεγονός το οποίο βρήκε αντίθετο τον πιλότο.

Έπειτα από αρκετή ώρα και μετά από διαπραγματεύσεις, ο πιλότος επέμενε ότι για την δική της ασφάλεια έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και δεν της επέτρεψε τελικά να συνεχίσει το ταξίδι.

Η νεαρή, μαζί με την φίλη της με την οποία συνταξίδευαν, κατέβηκαν από το αεροπλάνο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο απ΄όπου και πήρε εξιτήριο λίγη ώρα μετά, ενώ το αεροσκάφος έφτασε στον προορισμό του με αρκετή ώρα καθυστέρηση. Παραμένει άγνωστο αν οι δύο φίλες συνέχισαν το ταξίδι τους για το Ισραήλ ή επέστρεψαν στην χώρα τους.
newsbeast
dimokratiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *