ροή ειδήσεων

Απίστευτη καταγγελία κατά των συνδικαλιστών - Εκβιασμοί για να προσλάβουν εργαζομένους


- O γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας καταγγέλλει όργιο εκβιασμών
για προσλήψεις σε έργα στη Δυτική Μακεδονία
- Οι προσλήψεις σύμφωνα με τις καταγγελίες αφορούν έργα που εκτελούν κατασκευαστικές εταιρείες, αγνοώντας τις καταστάσεις ανέργων του ΟΑΕΔ
- Το υπουργείο Εργασίας προγραμματίζει σύσκεψη με την Περιφέρεια και τον ΟΑΕΔ για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο
- Η καταγγελία του γενικού γραμματέα του υπουργείου μιλά για συμπεριφορές “οπαδών του παλιού πολιτικού συστήματος”


Εκβιασμούς και πελατειακές σχέσεις στις προσλήψεις εργαζομένων για έργα στη Δυτική Μακεδονία, καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Η επίθεση του γενικού γραμματέα σε συνδικαλιστές της περιοχής είναι πολύ σκληρή, αφού τους κατηγορεί ότι λειτουργούν σαν ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας.

Επιπλέον με ανακοίνωσή του κάνει λόγο ¨για όργιο πελατειακού τύπου «συμπεριφορών» οπαδών του παλιού πολιτικού συστήματος, συνδικαλιστικών στελεχών και άλλων λειτουργών¨.

Οι καταγγελίες αφορούν, επισημαίνει ο γενικός γραμματέας, τον τρόπο (εκβιασμοί και πελατειακές “πιέσεις”) με τον οποίον γίνονται οι προσλήψεις σε έργα που εκτελούν κατασκευαστικές εταιρείες, που παρακάμπτουν σε ένα μεγάλο βαθμό τους κανόνες που έχει θέσει για το θέμα η διοίκηση της ΔΕΗ, αγνοώντας πλήρως τις καταστάσεις ανέργων του ΟΑΕΔ για την ευρύτερη περιοχή.

Επειδή το θέμα, τονίζει ο γενικός γραμματέας, εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και αυστηρά κριτήρια από το Υπουργείο Εργασίας συστήνουμε τα παρακάτω:

1. Στην εργολήπτρια κατασκευαστική εταιρεία να αποφεύγει τις όποιες προσλήψεις ενέχουν στοιχεία εκβιασμού για την αποφυγή ελέγχων και να απευθυνθεί με αίτημα της για την κάλυψη θέσεων εργασίας στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (Κοζάνη, Πτολεμαΐδα κλπ).

2. Στα διάφορα συνδικαλιστικά στελέχη να μην προσπαθούν να μετατρέπουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας παρά μόνο να συμβάλουν για τη διασφάλιση της νομιμότητας στους χώρους εργασίας και στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

3. Στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να συνεργαστούν με το Υπουργείο και τον ΟΑΕΔ για την εκπόνηση ενός στρατηγικού πλάνου επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, με αντικειμενικά, διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια και με ΜΟΝΑΔΙΚΟ γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιφέρεια.

Το Υπουργείο Εργασίας προτίθεται να προκαλέσει σύσκεψη με την Περιφέρεια και τον ΟΑΕΔ για να συμβάλλει στη ριζική αντιμετώπιση του νοσηρού πελατειακού φαινομένου που διάφοροι, ακόμα, προσπαθούν να συντηρήσουν.

Όσοι μεταχειρίζονται τέτοιες μεθόδους που θέτουν τους ανέργους σε πελατειακή ομηρία, που παραβιάζουν κάθε έννοια εργασιακής δημοκρατίας και ισονομίας, θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα και θα τύχουν της αποδοκιμασίας και απομόνωσης από την κοινωνία των πολιτών.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *