ροή ειδήσεων

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας στέλνουν… τα δικά τους μηνύματα σε Τουρκία και Ερντογάν


Μετά τις απειλές για αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης, ο Ταγίπ Ερντογάν «ξαναχτύπησε», απειλώντας αυτή τη φορά να στείλει σε Ελλάδα και Ευρώπη 3 εκατομμύρια μετανάστες!

Η χώρα μας προετοιμάζεται ακόμα και για το ενδεχόμενο αυτό, ενώ στέλνει ισχυρά μηνύματα προς τους γείτονές της, μέσω της καθημερινής εκπαίδευσης των Ενόπλων της Δυνάμεων σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας είναι καθημερινά στον αέρα και ειδικά σήμερα είχαν να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά μαχητικά, νοτιοανατολικά της Ρόδου. Εκεί η Άγκυρα εκτελεί την πολυεθνική αεροναυτική άσκηση με την ονομασία ΜΑΒΙΣ ΜΠΕΛΙΝΑ, με τη συμμετοχή δεκάδων αεροσκαφών και πλοίων. Λόγω της άσκησης είχαμε πολλές παραβιάσεις στην περιοχή.

Σε όλο το Αιγαίο από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, καθημερινά, περιπολούν γύρω στα 15 ελληνικά πολεμικά πλοία, ανεξαρτήτως αν γίνεται άσκηση ή όχι. Χθες τη νύχτα έγινε στο Λιτόχωρο η άσκηση «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ», με τη συμμετοχή επιθετικών ελικοπτέρων ΑΠΑΤΣΙ και Αρμάτων Μάχης.

Η άσκηση έγινε σε συνθήκες πλήρους συσκότισης και ήταν εντυπωσιακότατη όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Μια μέρα νωρίτερα, έγινε στην Ήπειρο, κοντά στα σύνορα, μια αιφνιδιαστική επιχειρησιακή αξιολόγηση της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας. Από τις 6 το πρωί και μέσα σε μόλις δύο ώρες, άρματα, οχήματα και πυροβόλα είχαν αναπτυχθεί εκτός της μονάδας, στέλνοντας σαφή μηνύματα.

Την Παρασκευή, δύο υποβρύχια του Στόλου μας εκτέλεσαν στον κόλπο των Μεγάρων εικονική βολή τορπίλης, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ». Στο ένα υποβρύχιο επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Λίγες μέρες νωρίτερα, το Πολεμικό Ναυτικό εκτέλεσε στην περιοχή των Κυκλάδων την άσκηση πυραυλακάτων «ΟΡΜΗ», που περιελάμβανε αεροναυτικές δραστηριότητες και πυρά πλοίων στο πεδίο Βολής Άνδρου.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *