ροή ειδήσεων

Οργιάζουν οι ρευματοκλοπές στη Ρόδο


Οργιάζουν οι ρευματοκλοπές στο νησί της Ρόδου. Την ίδια ώρα διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την αγωνία μερίδας Ροδίτων να εξασφαλίζουν την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τους επιχειρούν να τους πουλήσουν δήθεν μετρητές στους οποίους δεν καταγράφεται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Μάλιστα πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα των Πεταλούδων» αναφέρουν ότι, στελέχη της ΔΕΗ σε τοπικό επίπεδο γίνονται δέκτες καταγγελιών από πολίτες που έπεσαν θύματα των επιτηδείων και τους συνιστούν να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μην παρασύρονται από τους δήθεν ειδικούς στις παράνομες συνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΔΕΗ φαίνεται ότι στο νησί της Ρόδου, εντοπίστηκε τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός παραβατών που κλέβουν ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Πρόκειται για οικιακούς καταναλωτές, εμπορικές επιχειρήσεις, τουριστικά καταλύματα κ.α. οι οποίοι είχαν καταφέρει να σταματούν την καταγραφή ηλεκτρικού ρεύματος με διάφορα κόλπα. Πάντως οι ρευματοκλοπές προκαλούν «πονοκέφαλο» στα στελέχη της ΔΕΗ σε τοπικό επίπεδο καθώς τέτοιου είδους ενέργειες εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, ενώ συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά.
Όμως λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί και της αδυναμίας να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αρκετοί Ροδίτες καταφεύγουν στην λύση των ρευματοκλοπών για να εξασφαλίσουν την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων τους. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις ορισμένοι επιλέγουν με διάφορους τρόπους να κλέψουν ρεύμα ακόμη και από τους γείτονες τους.

Ωστόσο, τα ειδικά κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ και σε τοπικό επίπεδο έχουν εντείνει τους ελέγχους σε όλο το νησί της Ρόδου και όπου εντοπιστεί ρευματοκλοπή , δίνεται εντολή στους νομικούς της εταιρίας να καταθέτουν μηνυτήριες αναφορές στη δικαιοσύνη, αξιώνοντας έτσι μεταξύ των άλλων και την καταβολή των ποσών που έχασε η ΔΕΗ από τις ενέργειες αυτές. Σε όλες τις περιπτώσεις διαπιστωμένων ρευματοκλοπών, υποβάλλονται μηνύσειςΌπως φαίνεται και σε τοπικό επίπεδο τα ειδικά κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ τρέχουν και δε φτάνουν αφού όπως διευκρινίζουν τα στελέχη της οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά της Ρόδου. Ειδικά συνεργεία τεχνικών έχουν πάρει εντολή να πραγματοποιούν τέτοιους ελέγχους όλες τις μέρες και τις ώρες για περιπτώσεις που θεωρούν ύποπτες.Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος και η σφράγιση των μετρητών γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε όλους τους καταναλωτές από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που είναι και τα μοναδικά που έχουν δικαίωμα επέμβασης σε αυτούς.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *