ροή ειδήσεων

Εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο η γυναίκα που μπλόκαρε το Brexit


Όσοι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας δεν επιθυμούσαν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση την αποκαλούν από χθες τη «γυναίκα του αιώνα» και «εθνική ηρωίδα». Η Τζίνα Μίλερ, η 51χρονη επιχειρηματίας που ηγήθηκε της αγωγής κατά του Brexit έγινε από χθες, μετά την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου να μπλοκάρει τη διαδικασία εξόδου για την Τερέζα Μέι, μία γυναίκα που έγραψε το όνομα της στην ιστορία.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Γεννημένη στην Γουινέα και μεγαλωμένη στην Αγγλία, η Τζίνα Μίλερ είχε δηλώσει πως δεν κίνησε τις νομικές διαδικασίες γιατί υποστήριζε το «Remain», αλλά γιατί πίστευε πως η κυβέρνηση με την απόφαση της να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, χωρίς πρώτα να το περάσει από το κοινοβούλιο, καταπάτησε τους νόμους.

«Δεν γίνεται να έχουμε μια κυβέρνηση που πετά στα σκουπίδια τα δικαιώματα των ανθρώπων. Γι' αυτό προσφύγαμε στα δικαστήρια. Έχει να κάνει με την διαδικασία και όχι με την πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάτοικος Λονδίνου και πρώην μοντέλο, η Τζίνα Μίλερ δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τα πρωτοσέλιδα σε αντίθεση με τον σύζυγο της, εκατομμυριούχο επιχειρηματία, Άλαν Μίλερ, ο οποίος απασχόλησε τα ΜΜΕ με το πολύκροτο διαζύγιο του, με την πρώην γυναίκα του, το 2006.



Μαζί με τον οικονομολόγο σύζυγό της και διευθύνουν μια εταιρία επενδύσεων με τζίρο 100 εκατομμύρια λίρες. Έχουν δύο παιδιά μαζί, ενώ η Τζίνα έχει και μια κόρη με νοητική στέρηση από τον πρώτο της γάμο, που έκανε όταν ήταν μόλις 20 χρόνων.

Το ζευγάρι έχει ξεκινήσει επίσης μία εκστρατεία, με στόχο τη μείωση των χρεώσεων και την διαφθορά στις οικονομικές υπηρεσίες

Αυτή και ο σύζυγός της ήταν επίσης έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην πτέρυγα Μάργκαρετ Θάτσερ του Βασιλικού Νοσοκομείου στο Τσέλσι, ενώ γενικότερα δραστηριοποιείται σε αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις.



Μιλώντας χθες έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο κάλεσε όλους του υποστηρικτές του Brexit, συμπεριλαμβανομένου και του Νάιτζελ Φάρατζ που χαρακτήρισε την απόφαση «προδοσία» να γιορτάσουν, προκαλώντας την οργή του.

«Έχω συνηθίσει αυτές τις γελοίες επιθέσεις και νομίζω πως ο κ. Φάρατζ θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνος στα μηνύματά του γιατί ο ίδιος πιστεύει, όπως τουλάχιστον επέμενε στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, στην κυριαρχία του κοινοβουλίου.

Η Τζίνα Μίλερ, έφερε την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου με την βοήθεια μιας κομμώτριας από την Πορτογαλία και την υποστήριξη μιας δυνατής ομάδας δικηγόρων που κατάφεραν πραγματικά να ταπεινώσουν την Τερέζα Μέι, η οποία τώρα θα πρέπει να πείσει το κοινοβούλιο να ταχθεί υπέρ της άμεσης ενεργοποίησης του Αρθρου 50 για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Κάτι που μόνο εύκλο δεν θα είναι, αν αναλογιστεί κανείς πως τα 2/3 των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων στηρίζουν την παραμονή της χώρας και το ίδιο ισχύει και για την Βουλή των Λόρδων.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *