ροή ειδήσεων

Λυκογιάννης: "Απάνθρωπη η φετινή EuroLeague"


Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τη μονομαχία των "αιωνίων"
στην EuroLeague, το νέο σύστημα της διοργάνωσης και την προσπάθεια που κάνει φέτος ο Κολοσσός στην Stoiximan.gr Basket League.

Ο προπονητής του Κολοσσού Άρης Λυκογιάννης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τους Άκη Δημακό και Γιάννη Λαμπίρη για την παρουσία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, με αφορμή το μεταξύ τους πρόσφατο ντέρμπι, το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, αλλά και για την ομάδα της Ρόδου και την παρουσία της στη Stoiximan.gr Basket League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πως είδε το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για την Ευρωλίγκα: "Η εικόνα του ντέρμπι ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Και οι δύο ομάδες ήταν κοντά. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος, έχοντας να αντιμετωπίσει μια ομάδα που πλέον ξέρει να παίξει σε εκείνο το γήπεδο, αλλά κυρίως τα δικά του προβλήματα. Το περιορισμένο ρόστερ και τους λίγους παίκτες που παίζουν πάρα πολλά λεπτά. Τα κατάφερε, έμεινε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος και μετά είναι γνωστό ότι ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες".

Για τον Παναθηναϊκό: "Η εικόνα του Παναθηναϊκού έχει αλλάξει. Έχει βελτιωθεί. Παίζει σε καλύτερο ρυθμό και επιθετικά και αμυντικά και έχει πιο σταθερή κατεύθυνση ως προς το τι μπορεί να κάνει, παίζοντας με τρόπο που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του. Πιστεύω ότι σε 2-3 εβδομάδες θα επιστρέψει ο Τζέιμς, ενώ μένει να δούμε και ποιος θα αντικαταστήσει τον Γκιστ, ώστε να υπάρχει καλύτερη κατανομή χρόνου στους παίκτες. Ατό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. Κάποιοι παίζουν περισσότερο από άλλους και υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν εκτός παίκτες - κλειδιά, όπως ο Σίγκλετον και ο Καλάθης, επειδή αγωνίζονται περισσότερο απ΄ότι θα έπρεπε. Η παρουσία του Καλάθη είναι καταλυτική, επειδή τα περισσότερα γκαρντ έχουν ρόλο κυρίως στην εκτέλεση και όχι στη οργάνωση όπως αυτός. Γι΄ αυτό και η απουσία του Τζέιμς έχει στοιχίσει πάρα πολύ στον Παναθηναϊκό".

Για τον Ολυμπιακό: "Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια στην ομάδα, όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης, αλλά και ξένοι όπως ο Λοτζέσκι, ενώ έχει και τον ίδιο προπονητή αρκετό καιρό. Η ομάδα στηρίζεται στην ομοιογένεια. Κάθε παίκτης έχει ξεκάθαρο ρόλο και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ο βασικός κορμός μπορεί να βοηθήσει στην πιο γρήγορη ένταξη ενός νέου παίκτη. Επειδή οι ομάδες λειτουργούν όπως οι οικογένειες, πάντα υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των μελών. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα μπορείς να τις ξεπεράσεις και να επιστρέψεις σε κανονικούς ρυθμούς, χωρίς να μένουν κατάλοιπα. Αυτό το έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει καλή χημεία μεταξύ των παικτών. Τέλος μετά και τους περσινούς τελικούς έχει αποκτήσει ψυχολογία έναντι του Παναθηναϊκού και στα μεταξύ τους παιχνίδια μπαίνει ξεκάθαρα με τη διάθεση να κερδίσει".

Για το σύστημα διεξαγωγής της φετινής Ευρωλίγκα: "Είναι αρκετά απάνθρωπο το φετινό πρόγραμμα της Ευρωλίγκα. Ίσως να είναι πιο ενδιαφέρουσα αυτή η μορφή για τον θεατή και να είναι πιο ανταγωνιστικός ο θεσμός,, αλλά σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις των ομάδων στα εγχώρια πρωταθλήματα, θα δούμε πολλούς παίκτες να τραυματίζονται. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές, γι΄ αυτό και ήδη βλέπουμε ομάδες να έχουν απώλειες. Όσο περνάει ο χρόνος θα βλέπουμε επίσης περίεργα αποτελέσματα στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι ομάδες θα έχουν απώλειες και σε αυτό τον τομέα. Οι ομάδες κατά την άποψή μου δεν μπορούν να προχωρήσουν, αν δεν έχουν δύο ισάξιες πεντάδες".

Για το μέχρι που βλέπει να φτάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα: "Ο δρόμος μέχρι το φάιναλ φορ είναι μακρύς και δύσκολος. Έχουν όμως και οι δύο την δυνατότητα να μπουν στην οκτάδα. Υπάρχουν όμως ομάδες που εξακολουθούν να επενδύουν και στο τέλος καταλαβαίνουμε τον λόγο. Δεν είμαι υπέρ της άποψης του σταδιακά οι ομάδες να ρίχνουν το μπάτζετ τους. Γι΄αυτό βλέπουμε τις ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ να φτάνουν τα τελευταία χρόνια σταθερά στο φάιναλ φορ. Είναι βέβαια νωρίς ακόμη. Οι ομάδες έχουν χρόνο να βρουν τα πατήματά τους και να καλύψουν τυχόν κενά".

Για τον Κολοσσό: "Το πλάνο για εμάς είναι σταθερό. Να έχουμε ένα "μαξιλαράκι" νικών το οποίο θα μας προφυλάξει από περιπέτειες και από εκεί και πέρα να παλέψουμε για την είσοδο στα πλέι οφ. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά τον τελευταίο μήνα είμαστε σε έναν καλό ρυθμό. Έχουμε μια βάση παικτών από την προηγούμενη χρονιά και περιμένουμε την επάνοδο του Σαλούστρου σε 1-2 εβδομάδες για να βρούμε απόλυτα τον ρυθμό μας. Η ομάδα έχει μια 10ετή συνεχόμενη παρουσία στην Stoiximan.gr Basket League και υπάρχει πλέον η εμπειρία για διαχείριση διάφορων καταστάσεων. Αυτό είναι και το μυστικό της σταθερότητας που υπάρχει. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και σημαντικά βήματα ως προς την οικονομική εξυγίανση της ομάδας και έχουν σχεδόν καλυφθεί όλες οι παλαιότερες οφειλές. Υπάρχει σταθερή βοήθεια από την τοπική κοινωνία με μικρές ή μεγαλύτερες χορηγίες. Επίσης υπάρχει σταθερό κοινό που παρακολουθεί τους αγώνες, αν και δεν υπάρχει η προσέλευση του κόσμου που θα έπρεπε".

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *