ροή ειδήσεων

Το «Zoome Omorfa…Zoome Ελλάδα» στην Όμορφη Ρόδο


Η τηλεοπτική εκπομπή <> με την Μαρία Δημητρέλη
αυτήν την φορά μας ταξιδεύει στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα στην όμορφή μας Ρόδο …



Η Ρόδος ή όπως αλλιώς το λένε το νησί των ιπποτών ειναι Παγκοσμίως αναγνωρίσιμη, Κοσμοπολίτικη καιαναγνωρίσιμη, Διαχρονική αναγνωρίσιμη, Φαντασμαγορική και απλή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας συναρπάσει, όπως και εμάς.



Επισκεφτήκαμε πολλά μέρη της όπως η Παλιά Πόλη της Ρόδου, το Μανδράκι, η Ακρόπολη της Λίνδου, η αρχαία Κάμειρος και η αρχαία Ιαλυσός, η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, η Φιλέρημος.Τι να πρώτο πεις για την μεγάλη ιστορία της ή για τα αναρίθμητα αξιοθέατα της. Το μόνο που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι Ψηφίδα την ψηφίδα συνθέτετε το πολύμορφο παζλ της Ρόδου. Ενός προορισμού διαχρονικού, δημοφιλούς ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή. Ταξίδι στο νησί των Ιπποτών, το νησί του μυθικού Κολοσσού της Ρόδου, το νησί, όπου Βυζαντινοί, Έλληνες, Ενετοί, Ιταλοί, Τούρκοι άφησαν τη σφραγίδα τους. Εκεί που συναντιούνται οι θαλάσσιοι δρόμοι του Αιγαίου και των ακτών της Μέσης Ανατολής: ένας από τους πιο περιζήτητους και δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.




Αξίζει να δείτε στη Ρόδο:

Την Παλιά Πόλη της Ρόδου: παγκόσμια κληρονομιά, ανεκτίμητη, τονΜεγάλος Μάγιστρος στο Καστέλο και η Οδός των Ιπποτών, το κοσμικό Μανδράκι, τον Κολοσσός της Ρόδου, την δημοφιλής Λίνδο, Το διάσημο Φαληράκι της Ρόδου ,της Πεταλούδες στην κοιλάδα και άλλα πολλά.





Ακόμα μπορείτε μέσα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, αλλά και στο Μανδράκι υπάρχουν όλων των ειδών τα καταστήματα –από τουριστικά μαγαζάκια και μπουτίκ, μέχρι εκείνα που πουλούν επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ. Και εάν είστε λάτρεις της θάλασσας, η Ρόδος θα σας ανταμείψει: παραλίες αμέτρητες, με σπάνια ομορφιά και δραστηριότητες για όλους απλώνονται στα πόδια σας: Κιοτάρι, Καλλιθέα, Αγάθη, Μαύρος Κάβος, Κολύμπια, παραλία Άντονι Κουίν, Βληχά, Αφάντου με γήπεδο γκολφ, Τραγανού (με τις πανέμορφες σπηλιές), Τριάντα, Τσαμπίκα… Όλες υπέροχες, με άμμο, κρυστάλλινα νερά, υποδομές, θαλάσσια σπορ. Οι fans του windsurf λατρεύουν το Πρασονήσι, ένα κατάφυτο μικρό νησί στα νότια της Ρόδου με παραλία απέναντί του.



Τέλος αυτό που μας ξετρέλανε ήταν οι άνθρωποι, η φιλοξενεία τους και η τοπική τους κουζίνα με τα υπέροχα προϊόντα τους και όλων των λογιών οι λιχουδιές που μας πρόσφεραν απλόχερα ανοίγοντας τα σπίτια τους και της καρδιές τους..



Γι’ αυτό σας λένε να μην διστάσετε ούτε λεπτό και να ταξιδέψετε στο υπέροχο νησί της Ρόδου. Και να την απολαύσετε, διασκεδάζοντας με την ανεμελιά σας, αλλά κυρίως με την ψυχή σας….

Απολαύστε την διαδρομή μας:


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *