ροή ειδήσεων

14 Συμπεριφορές που ενώ θεωρούνται Ευγενικές στην Ελλάδα, είναι μεγάλη Αγένεια σε άλλες Χώρες!


To να χαμογελάσετε στον γείτονα. Το να αγκαλιάσετε κάποιον που θα βρείτε στον δρόμο. Το να πείτε “κανένα πρόβλημα” όταν κάποιος σας πει “ευχαριστώ.” Όλα αυτά θεωρούνται συνηθισμένα στην Ελληνική Κουλτούρα, αλλά έχετε σκεφτεί πως πιθανώς να θεωρείται αγένεια σε άλλα μέρη του πλανήτη;

Δείτε ανθρώπους που έκαναν κάτι που ενώ θεωρείται ευγενικό εδώ, είχε αντίθετο αποτέλεσμα σε άλλη χώρα του κόσμου.



1. Το να δίνεις πουρμπουάρ. Για παράδειγμα, στο Μπουρουντί, το φιλοδώρημα σημαίνει πως θεωρείς τον άλλον φτωχό και πως δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του.



2. Συνήθως ένας σερβιτόρος πρέπει να δίνει την απόδειξη με το που σερβίρει το γεύμα. Σε άλλες χώρες του κόσμου όμως θεωρείται αγένεια γιατί είναι σαν να σου λέει να φύγεις.


3. Μία φορά που πήγα στην Ιορδανία, όποτε κοιτούσα μία γυναίκα και χαμογελούσα, εκείνες κοιτούσαν αμέσως κάτω ντροπιασμένες. Ενώ εδώ είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.



4. Το “σήμα της ειρήνης” με τα 2 δάχτυλα είναι βρισιά σε μερικές χώρες.



5. Είναι πολύ προσβλητικό σε πολλές χώρες να φωνάζεις κάποιον μεγαλύτερο με το όνομά του. Επίσης το να αποκαλείς το αφεντικό σου με το όνομά του θεωρείται προσβλητικό.



6. Το να οδηγείς στην δεξιά πλευρά του δρόμου. Στην Βρετανία θα φας πολύ βρίσιμο γι’αυτό.


7. Στην Ινδία τα παιδιά πρέπει να μένουν με τους γονείς τους και μετά την ενηλικίωση και τελικά να τους φροντίζουν όταν μεγαλώσουν.


8. Είναι κοινωνικά αποδεκτό να ρωτάς κάποιον τι κάνει για τα προς το ζην. Σε άλλες χώρες θεωρείται προσβολή.


9. Το να απαντάς “Πώς είσαι;” χωρίς να περιμένεις απάντηση.


10. Το να φυσάς την μύτη σου. Είναι πολύ καλύτερο να φυσήξεις τη μύτη σου και μετά να κάνεις ησυχία, παρά να την πειράζεις κάθε 7 δευτερόλεπτα.


11. Το να χρησιμοποιείς το αριστερό χέρι για κάποια πράγματα. Σε μερικές χώρες (κυρίως Ινδία, Αφρική και μέση Ανατολή), το αριστερό χέρι θεωρείται βρώμικο γιατί ιστορικά αυτό το χέρι το χρησιμοποιούσαν για δραστηριότητες υγιεινής. Έτσι, το να το χρησιμοποιείς για να φας, να δώσεις το χέρι ή να ακουμπήσεις κάποιον, εκεί θεωρείται αηδιαστικό.


12. Σε μερικές χώρες του κόσμου, το να τελειώνεις το γεύμα σου δείχνει πως νιώθεις ευγνωμοσύνη και πως σου άρεσε. Σε άλλα μέρη του κόσμου δείχνει πως πεινάς ακόμα και σου βάζουν και άλλο.


13. Εάν πέσει ένα χαρτονόμισμα κάτω και έχει δυνατό αέρα, θα το πατήσουμε με το πόδι μας να μην φύγει. Στην Ταϊλάνδη δεν πατάνε ποτέ πάνω σε χρήματα. Ποτέ.



14. Το να εμφανίζεσαι στην ώρα σου. Στην Αργεντινή, το να πας κάπου στην ώρα σου είναι σαν να πήγες μία ώρα νωρίτερα. Επειδή ο οικοδεσπότης μπορεί ακόμα να κάνει ετοιμασίες, θα ήταν πολύ αμήχανο να πας κάπου τόσο νωρίς. Στην Αργεντινή αλλά και σε άλλες ισπανόφωνες χώρες, έχουν άλλη αίσθηση του χρόνου.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *