ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - Aισιοδοξία για την σεζόν του 2017


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από όλες τις τουριστικές αγορές της Ρόδου για την σεζόν του 2017 που όπως εκτιμάται η αύξηση των αφίξεων θα κυμανθεί σε διψήφιο αριθμό.

Η αισιοδοξία των τουριστικών παραγόντων της Ρόδου πηγάζει από τις προκρατήσεις που γίνονται από τις τουριστικές αγορές της οι οποίες είναι αυξημένες κατά 11% σε σχέση με πέρυσι.

Όπως υποστηρίζουν οι τουριστικοί παράγοντες της Ρόδου, μέχρι τώρα όλα εξελίσσονται θετικά και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να είναι μια καλή σεζόν, αν βέβαια δεν σημειωθούν απρόβλεπτες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας , δεν διογκωθεί το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα και δεν υπάρξουν αρνητικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε και το 2017 η τουριστική σεζόν στη Ρόδο θα σημειώσει νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών.

Η αυλαία της τουριστικής κίνησης τον επόμενο χρόνο θα ανοίξει τον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο, από τον Μάρτιο να ξεκινήσουν οι αφίξεις τουριστών από το Ισραήλ, που θεωρείται από τις καλύτερες τουριστικές αγορές της Ρόδου ,καθώς οι Ισραηλινοί ανήκουν στην κατηγορία των ποιοτικών τουριστών, οι οποίοι ξοδεύουν στην τοπική αγορά κατά την παραμονή τους στο νησί μας.

Πάντως, θετικό είναι και το γεγονός ότι , το 2017 οι toursoperationsέχουν αυξήσει τις αεροπορικές θέσεις που κλείνουν στα τσάρτερ προς Ρόδο.

Να σημειωθεί ότι, το 2017 πρόκειται να ανοίξουν νέες τουριστικές αγορές για τη Ρόδο. Ειδικότερα από το επόμενο χρόνο θα ανοίξει η γραμμή από Ιορδανία προς Ρόδο από τις 15 Ιουνίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου με 2-3 πτήσεις την εβδομάδα. Επίσης από τον Λίβανο υπάρχουν μηνύματα ότι έχουν αυξηθεί οι πτήσεις τσάρτερ προς τη Ρόδο , ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να «ξεκλειδώσει» η αγορά του Ιράν και αν επιτευχθεί αυτό ο στόχος θα βοηθήσει πάρα πολύ καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.Από την αγορά του Ιράν ταξιδεύουν περισσότερο το τρίμηνο Φεβρουαρίου- Μαρτίου που θα συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Οι τοπικοί φορείς με μπροστάρη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχουν σε όλες τις σημαντικές τουριστικές εκθέσεις που διεξάγονται στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Η περιφέρεια υλοποιώντας την νέα στρατηγική της για την προβολή των νησιών συμμετέχει στις τουριστικές εκθέσεις χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο την τεχνολογία ‘Ηδη έλαβε τα εύσημα για το περίπτερο της στην έκθεση του Λονδίνου που κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς ήταν ανάμεσα στα 10 καλύτερα από τα 200 που έλαβαν μέρος και ενδεχομένως να βρίσκεται ανάμεσα στα 3 πρώτα, που θα ανακοινωθούν σύντομα!

Για τον επόμενο χρόνο η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει στην έκθεση στο Μιλάνο, στην έκθεση στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στη Μόσχα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή μας τόσο στο Ντύσσελντορφ όσο και στην Ολλανδία καθώς και σε διοργανώσεις στη Μέση Ανατολή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα πρόκειται να δοθεί στις τουριστικές εκθέσεις της Μόσχας στην οποία προγραμματίζεται να γίνουν από κοινού δράσεις με τον ΕΟΤ, αλλά και του Βερολίνου που θεωρείται «βαρόμετρο» για την πορεία εξέλιξης της σεζόν του 2017 και θα διεξαχθεί από τις 8-12 Μαρτίου.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *