ροή ειδήσεων

Το πορτοκαλί κρασί θα είναι το ποτό του 2017!


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί, ωστόσο το… πορτοκαλί κρασί θα είναι όπως φαίνεται το ποτό του 2017. Πρόκειται για ένα συνδυασμό από το γευστικό πλούτο που προσφέρει το κόκκινο κρασί και από την φρεσκάδα που δίνει το λευκό. Το πορτοκαλί κρασί παίρνει το όνομά του καθαρά από το χρώμα του, αφού δεν περιέχει εσπεριδοειδή.


Ενώ ο χυμός από τα σταφύλια και οι φλούδες διαχωρίζονται αμέσως όταν παράγεται το λευκό κρασί, στο πορτοκαλί κρασί, οι φλούδες παραμένουν. Αυτή η διαδικασία – γνωστή ως επαφή με τις φλούδες – παράγει τανίνες, ένα ουσιαστικό συστατικό του κρασιού. Οι φλούδες των σταφυλιών μπορούν να διατηρηθούν στο κρασί από μία βδομάδα έως ένα χρόνο για να δημιουργήσουν διαφορετικά χρώματα και γεύσεις.



Επίσης, σπάνια χρησιμοποιούνται ζυμομήκυτες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το κρασί να έχει μια πιο φρουτώδης γεύση. Η Amelia Singer, οινολόγος του ITV, δήλωσε πρόσφατα στην Evening Standard, ότι τα καλύτερα πορτοκαλί κρασιά έχουν «συναρπαστικό άρωμα, σε συνδυασμό με μια όμορφη ένταση από μελίρρυτο, και δυναμική πρόσφυση από τις τανίνες». Το πορτοκαλί κρασί είναι «απίστευτα ευέλικτο», πρόσθεσε και μπορεί να συνδυαστεί με τυρί, καθώς και με την ινδική κουζίνα, με πιάτα από της Αιθιοπίας, την περσική κουζίνα και τα μαροκινά πιάτα, λόγω της οξύτητας που έχει και της φρουτώδους γεύσης του.



πηγή: protothema.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *