ροή ειδήσεων

ΒΟΜΒΑ: Ανακλήθηκαν εκατομμύρια έπιπλα του ΙΚΕΑ - 50 εκ. Οι αποζημιώσεις σε παιδιά που...


Αυτό ήταν το ύψος του διακανονισμού στον οποίο κατέληξε η εταιρεία με τις οικογένειες των τριών παιδιών από τις ΗΠΑ



Να καταβάλει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ σε τρεις οικογένειες στις ΗΠΑ που είδαν τα παιδιά τους να χάνουν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τη συρταριέρα MALM της εταιρίας, συμφώνησε η ΙΚΕΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρίας Feldman Shepherd Wohlgelernter Tanner Weinstock & Dodig LLP, η σουηδική εταιρία συμφώνησε επίσης να κάνει δωρεές σε νοσοκομεία παίδων στο πλαίσιο του διακανονισμού.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, σε δήλωση στο Reuters, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε προκαταρκτικός διακανονισμός αλλά αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι ο διακανονισμός αυτός να επικυρωθεί από το δικαστήριο.

Τα δύο από τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2014 όταν καταπλακώθηκαν από συρταριέρες MALM ενώ φέτος ένα αγόρι 22 μηνών είχε την ίδια κατάληξη παρά το γεγονός ότι η IKEA είχε ήδη ανακοινώσει ότι προσέφερε δωρεάν εξαρτήματα για τη μόνιμη στήριξη των επίπλων στον τοίχο.


Λόγω των τραγικών αυτών συμβάντων τον Ιούνιο, η IKEA ανακάλεσε περίπου 8 εκατ. συρταριέρες MALM και 21 εκατ. άλλα μοντέλα με συρτάρια στις ΗΠΑ ενώ άλλα περίπου 6,6 εκατ. έπιπλα ανακλήθηκαν στον Καναδά.



Πηγή:protothema.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *