ροή ειδήσεων

Το σχέδιο Σόιμπλε είναι: Αναλήψεις 8 ευρώ μέχρι να κοπεί δραχμή


Εφιαλτικά ήταν τα όσα αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτροπή της Βουλής για το ελληνικό χρέος, αναφορικά με το «σχέδιο» του υπουργού Οικονομικών Βολφγκανγκ Σοίμπλε για την οικειοθελή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.



Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος το «σχέδιο» Σοίμπλε για Grexit θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε Βενεζουέλα, ενώ η χώρα θα βίωνε μια τεράστια και εφιαλτική ανθρωπιστική κρίση.

«Εάν η Ελλάδα αποδεχόταν το σχέδιο Grexit του κου Σόιμπλε θα βίωνε τις τραγικές συνθήκες της Βενεζουέλας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας επίσης ότι θα υπήρχε «δελτίο» αναλήψεων έως 8 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες και οριακή λειτουργία των νοσοκομείων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κληθείς να ενημερώσει την επιτροπή με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, σημείωσε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε θέσει το επίμαχο ζήτημα στον ίδιο δύο φορές το καλοκαίρι του 2011 παρουσία όπως είπε του τότε μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιόργκ Άσμουσεν.


«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος

Αναφερόμενος στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επανέλαβε την άποψή του ότι πρόκειται περί «κοροϊδίας» εκ μέρους των Θεσμών, καθώς όπως τόνισε «πρόκειται για βραχυπρόθεσμα μέτρα μακροχρόνιας απόδοσης».

«Οι εταίροι μας σερβίρουν τα παλιά ξαναζεσταμένα. Μας δίνουν επιμήκυνση που προβλεπόταν από τη συμφωνία του 2012», τόνισε χαρακτηριστικά.

πηγή: Newsbomb.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *