ροή ειδήσεων

Πώς θα αποκτήσει το παιδί σας καλούς τρόπους...


Το παιδί πρέπει να αποκτήσει καλούς τρόπους κυρίως για το δικό του καλό, αλλά
και για πιο ομαλή συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους.


Πάρτε μερικές ιδέες για να βάλετε από τώρα κιόλας τις βάσεις:

  • Πρέπει το παιδί σταδιακά να μάθει να αναγνωρίζει τη διαφορά μεταξύ του αυθορμητισμού και της μη αποδεκτής συμπεριφοράς. Είναι θεμιτό δηλαδή, για παράδειγμα, να του αρέσει το παιχνίδι με τους φίλους του στο σπίτι ή στην παιδική χαρά, όμως όχι και να θέλει να παίζει ή να φωνάζει σε χώρους που ενοχλεί άλλους ανθρώπους.
  • Όσο το παιδί μεγαλώνει, θα πρέπει να μάθει να φέρεται σωστά την ώρα του φαγητού. Μην επιτρέπετε να κάνει σκανταλιές επίτηδες και να λερώνει τα ρούχα του ή το τραπεζομάντιλο και δείξτε του τον τρόπο να τρώει προσεκτικά.
  • Μάθετε στο παιδί κάποιες βασικές φράσεις που μαρτυρούν άνθρωπο ευγενικό και με τρόπους και πείτε του κάποιες περιστάσεις στις οποίες καλό είναι να τις χρησιμοποιεί. Το σημαντικό, βέβαια, είναι να μη θεωρήσει ότι πρέπει να το κάνει από υποχρέωση, αλλά επειδή το νιώθει.
  • Πολλοί γονείς κάνουν τα στραβά μάτια ή γελάνε όταν το παιδί τους λέει άσχημες λέξεις. Το παιδί, βλέποντας ότι σκορπίζει το γέλιο, απολαμβάνει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και λέει όλο και περισσότερες τέτοιες λέξεις. Σε πρώτη φάση καλό είναι να κάνετε πως δεν ακούτε για να εισπράξει αδιαφορία και να σταματήσει και ακολούθως να κάνετε μια συζήτηση μαζί του για να του εξηγήσετε με ήρεμο τρόπο ότι είναι κακές αυτές οι λέξεις.
  • Τέλος, δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι η ευγένεια και γενικά οι καλοί τρόποι δεν είναι μια θεατρική και επιτηδευμένη συμπεριφορά, αλλά κάτι που πρέπει να βγαίνει αυθόρμητα, χωρίς ψυχαναγκασμό. Γιατί καλή η ευγένεια, όμως μη φτάσουμε σε σημείο να είναι επιτηδευμένα ευγενικό, μόνο και μόνο για να γίνει αρεστό στον περίγυρό του!

Πηγή: govastileto.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *