ροή ειδήσεων

Η Κουντουρά εκτιμά ότι δεν θα εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης


"Το 2016 κλείνει με θετικό πρόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Προσελκύσαμε 1,5 εκατομμύριο παραπάνω τουρίστες. Πετύχαμε την επιμήκυνση της σεζόν με την επέκταση το Νοέμβριο, ενώ αναμενεται 27,5 εκ να είναι το νούμερο που θα κλείσει το 2016. Σημειώνεται ότι Σεπτέμβρης και Αύγουστος ήταν οι πιο καλοί μήνες". Αυτό τόνισε σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε συνέντευξη Τύπου.

Η υπουργός εξέφρασε τον προβλήματισμό της για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων, ενώ εκτίμησε ότι το τέλος διανυκτέρευσης δε θα εφαρμοστεί τελικά το 2018. Επενδύσαμε στον θεματικό τουρισμό τόνισε κι ανέφερε ότι το επόμενο έτος θα φτάσουν τις 100 οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές. Επίσης, προανήγγειλε αποφάσεις για τη στήριξη του ιατρικού κι άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Όπως τόνισε το υπουργείο έχει προτείνει σε σχέση με την οικονομία διαμοιρασμού τη διαμόρφωση ενός πλαισίου όπου θα επιτρέπεται ανά ΑΦΜ δυο καταλύματα, με όρια για εξαίρεση απο ΦΠΑ τα 12.000 ευρώ και τις 60 και 90 μέρες για νησιωτικές κι ηπειρωτικές περιοχές. Η κα. Κουντουρά επισήμανε ότι την τελευταία διετία έχουν προχωρήσει οι αδειοδότησεις για 59 νέα και 50 επεκτάσεις, ενώ έχουν κατατεθεί 4 προτάσεις για σύνθετα τουριστικά καταλύματα. Επίσης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά οπως και ο αρμόδιος για θέματα επενδύσεων Γ. Γ. κ. Τζιάλας ανέφεραν ότι αθροιστικά κονδύλια ύψους 220 εκατ. ευρώ ταπο το ΕΠΑΝΕΚ του νέου ΕΣΠΑ θα θα αφορούν τουριστικές επενδύσεις σε διάφορους τομείς δράσεων (έξι συνολικά). Οπως ανεφερε ο ΓΓ Τζιάλας τόνισε ότι στο ΕΠΑΝΕΚ αποσαφηνίστηκαν οι εξής δράσεις: -Επιλέξιμα έργα ολοκλήρωσης για ίδρυση τουριστικών αλλα κι ολοκλήρωση υποδομών νέων επιχειρήσεων - προϊόντα υψηλής ποιότητας με 40% με δαπάνη 89 μεχρι400 χιλ - Έργα στήριξης του πολιτιστικού αποθέματος -Ανάπτυξη κι αξιοποίηση του δημοσίου κτηριακού αποθέματος (Απευθύνεται σε ΟΤΑ )

-Δημιουργία πολυλειτουργικών παραθαλάσσιων και παραλίμνιων πάρκων πχ Ξενία Ναυπάκτου -Ανάδειξη κι αξιοποίηση αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών που ανήκουν σε ΟΤΑ (οι μισές απο όλες ανήκουν Σε ΟΤΑ ) -Επίσης προβλεπεται δράση για την στήριξη του θρησκευτικού τουρισμού (ανάδειξη συντήρηση ναών μονών κτλ). Γιώργος Αλεξάκης


Πηγή: reporter.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *