ροή ειδήσεων

Τύμπανα πολέμου: Το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για τα αεροπορικά πλήγματα στη Δαμασκό


Οι επιδρομές κατέστρεψαν ρωσικά όπλα – Μόσχα: «Θα καταρρίψουμε ισραηλινά μαχητικά»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Συριακού. Το Ισραήλ μετά από ορισμένες ώρες σιγής, ανέλαβε για...




του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Συριακού. Το Ισραήλ μετά από ορισμένες ώρες σιγής, ανέλαβε για πρώτη φορά την ευθύνη για το χτύπημα που έκαναν μαχητικά του σε αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και είναι η δεύτερη επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ μέσα σε μία εβδομάδα.



Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Vigdor Liberman, δήλωσε πως οι αερπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο να πλήξουν όπλα, τα οποία ενδεχομένως θα έπεφταν στον αιώνιο εχθρό του Ισραήλ, την Χεζμπολάχ.

Η απάντηση της Ρωσίας είναι ξεκάθαρη: «Δεν θα ανεχθούμε άλλη επέμβαση του Ισραήλ στη Συρία και θα καταρρίψουμε κάθε ισραηλινό αεροσκάφος!», όπως ανέφερε πηγή του Υπουργείου Άμυνας.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Safir, ρωσικά αεροσκάφη μπλόκαρα μαχητικά του Ισραήλ, ενώ αυτά πετούσαν στην πόλη Άκρα, πάνω από τον Β. Λίβανο. «Οι ρώσοι έστειλαν μία σαφή προειδοποίηση στους ισραηλινούς, ότι νέα είσοδος στον εναέριο χώρο της της Συρίας, θα προκαλούσε ξέσπασμα και αιτία πολέμου από την πλευρά της Ρωσίας.»

Ο Συριακός στρατός και η Χεζμοπλάχ αποτελούν τους συμμάχους της Μάσχας. Την ίδια στιγμή, Ρωσία και Ισραήλ έχουν δημιουργήσει μηχανισμό για να μην αντιμετωπίσουν η μία την άλλη στον ουρανό της Συρίας.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να χτυπήσει ουκ ολίγες φορές στη Συρία αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν όπλα, προοριζόμενα για τη Χεζμπολάχ. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, η ανάπτυξη από τη Ρωσία των υπερσύγχρονων πυραύλων S-400 στη Συρία, αποτέλεσε πηγή έντονου προβληματισμού για το Ισραήλ. Με εμβέλεια 250 μιλίων και την ικανότητα να «κλειδώνουν» μέχρι και 36 αεροσκάφη ταυτόχρονα, οι S-400 αποτελούν ένα δυνητικό παράγοντα μεταβολής της κατάστασης.

Ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματικός, μάλιστα, έφθασε μέχρις σημείου να τους χαρακτηρίσει ως «εφιάλτη». Εάν ποτέ συμβεί μια σοβαρή επιδείνωση των ρωσοϊσραηλινών σχέσεων, οι S-400 θα περιέπλεκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ικανότητα της ισραηλινής αεροπορίας να καταστρέφει τα φορτία όπλων που προορίζονται για τη Χεζμπολάχ μέσω Συρίας.

Άρα, το Ισραήλ παίζει με την φωτιά, καθώς η Χεζμπολάχ είναι σύμμαχος της Ρωσίας. Και εδώ γεννάται το ερώτημα για το πως θα αντιδράσει η Μόσχα σε μελλοντικές προκλήσεις του Τελ-Αβίβ.



Επίσης πρέπει να τονίσουμε, πως οι ισραηλινές εταιρείες παροχής αμυντικών υπηρεσιών (defense contractors) «αλωνίζουν» σε όλη την Ουκρανία, εκπαιδεύοντας τις ουκρανικές δυνάμεις και δημιουργώντας μονάδες εθελοντών για τη μάχη κατά των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας.

Σημαντικό είναι επίσης να τονίσουμε, πως σύμφωνα με Αραβικά μέσα, πολλά από τα όπλα που καταστράφηκαν την Τετάρτη, ήταν προμήθειες για την αεροπορία της Ρωσίας που βρίσκεται στη Σρία και που ενεργεί κατά θέσεων των τζιχαντιστών.

Τέλος, άλλη μία σημαντική εξέλιξη, είναι πως πριν λίγα 24ωρα, έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ του Υποναύαρχου Jim Malloy, διοικητή του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower με τον Γάλλο υποναύαρχο Olivier Lebas στο στο γαλλικό αεροπλανοφόρο FS Charles de Gaulle (R91) για να συζητήσουν για τον τρόπο αντιμετώπισης του DAESH, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Βέβαια, αυτό που μας κρύβουν, είναι ότι στόχος τους, είναι να εμπλακούν στα πόδια της Ρωσίας, με σκοπό να περιορίσουν την δράση της στη Μ. Ανατολή.

Όπως καταλαβαίνουμε, όλοι βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη, με την σύγκρουση των Μ. Δυνάμεων να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Γι αυτό και το Ισραήλ αποδεσμεύει βίντεο με την άφιξη των F-35Ι Adir τα οποία αναμένεται να προσγειωθούν στην αεροπορική βάση Nevatim στη Be’er Sheva τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 14:30 p.m. Τα αεροσκάφη με σειριακούς αριθμούς 901 «Retro11» και 902 «Retro12» υποστηρίχτηκαν στην πτήση τους από ιπτάμενο τάνκερ της US Air Force τύπου KC-135R 64-14836 «Blue71».
















πηγή: http://www.pentapostagma.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *