ροή ειδήσεων

Μετά τα Ίμια και η Κάσος στο στόχαστρο των Τούρκων


Προκαλούν με νέα NOTAM και βαφτίζουν την Κάσο ως Τσομπάν, ενώ μας ζητάνε να μην κάνουμε ασκήσεις (pic)


Τελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας. Μετά τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου που υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, ήρθε και μία ΝΟΤΑΜ σε ανάλογο ύφος.



Σύμφωνα με την ειδοποίηση αυτή, η Κάσος, η οποία έχει "βαφτιστεί" Τσομπάν, είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για ασκήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την ΝΟΤΑΜ Α5446/16, με την οποία η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2646/46 -και συγκεκριμένα η περιοχή νότια της Κάσου- αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω NOTAM, οι Τούρκοι επικαλούνται τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ουκ ολίγες φορές αμφισβητήσει τον τελευταίο καιρό...








Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *