ροή ειδήσεων

«Ερωτικά» τα κίνητρα για τη δολοφονία του έλληνα πρέσβη


Βρέθηκε απανθρακωμένος στο ΙΧ του στο Ρίο ο Έλληνας πρέσβης
'Εγκλημα πάθους υποψιάζεται η αστυνομία της Βραζιλίας πίσω από τη δολοφονία του έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo.

Εγκλημα πάθους «βλέπει» η αστυνομία της Βραζιλίας πίσω από τη δολοφονία του έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία σύμφωνα με μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Λατινικής Αμερικής Globo. 
Όπως αναφέρει το Globo, οι αρχές, σε έρευνα που διενήργησαν στο σπίτι που διέμενε ο πρέσβης με τη γυναίκα του στη Βραζιλία, βρήκαν κηλίδες αίματος στον καναπέ και όλα συνηγορούν στο ότι ο Αμοιρίδης εκτελέστηκε στο σπίτι του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει και το οποίο βρέθηκε καμένο με ένα απανθρακωμένο πτώμα στο εσωτερικό του.

Οι ερευνητές γνωρίζουν ήδη ότι το πτώμα μεταφέρθηκε από το σπίτι στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ Αμοιρίδη έφτασε το πρωί της Παρασκευής με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενη από τρεις πράκτορες και αρνήθηκε να μιλήσει στον Τύπο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύζυγός του διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με έναν στρατιωτικό, τον οποίο κατονόμασε και ο οποίος παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από δικηγόρο για να καταθέσει. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ακόμη ένας άντρας μεταφέρθηκε με χειροπέδες στο τμήμα.
Ανάκριση-μυστήριο το βράδυ της Πέμπτης

Σύμφωνα με το Globo, το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε κατάθεση ενός αξιωματικού της στρατιωτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνδρας προσήλθε στις αρχές συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, έδωσε κατάθεση και παρέμεινε κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα. Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει ακόμη εάν και με ποιόν τρόπο είναι αναμεμειγμένος με την υπόθεση του έλληνα πρέσβη.
Προκαταρκτική εξέταση από τις ελληνικές αρχές

Την ίδια στιγμή, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία ανέθεσε σε αξιωματικούς του τμήματος δίωξης εγκλημάτων κατά της ζωής της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του πρέσβη στη Βραζιλία.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί την αφορμή για να ληφθούν καταθέσεις από τους συγγενείς του πρέσβη στην Ελλάδα αλλά και για να ζητηθούν πληροφορίες από τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής και της αστυνομικής συνεργασίας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, κλιμάκιο ελλήνων αξιωματικών να μεταβεί στη Βραζιλία για αυτόν το σκοπό.

Σημειώνεται ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει το 1988, όταν αξιωματικοί είχαν ταξιδέψει στην Αργεντινή για το θάνατο της Χριστίνας Ωνάση.
Πώς βρέθηκε το ΙΧ του πρέσβη

Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ και την αστυνομία οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πως βρέθηκε εκεί ο Έλληνας πρέσβης και τι ακριβώς συνέβη.

Πάντως να σημειωθεί ότι την υπόθεση ερευνά η υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας μιλώντας σε βραζιλιάνικη εφημερίδα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μπραζίλια να έχει πέσει θύμα απαγωγής.

«Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής», είχε πει ο εκπρόσωπος εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *