ροή ειδήσεων

Ένας απρόσκλητος επισκέπτης στην ταράτσα του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής

Την Τετάρτη 14-12-2016 και περίπου στις 14.00 σε εξωτερικό χώρο του 2ου ορόφου του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής εντοπίστηκε από τον εκπαιδευτικό των Εικαστικών του Σχολείου κ. Λεωνίδα Δημητρίου ένα αρπακτικό μεγάλου μεγέθους σε κωματώδη κατάσταση.

Αμέσως η Διευθύντρια κ. Αικατερίνη Σοκορέλου ειδοποίησε τη Δασική Υπηρεσία Ρόδου που έδωσε και τις πρώτες οδηγίες για βοήθεια.

Το αρπακτικό τυλίχθηκε σε ρούχο και τοποθετήθηκε σε χάρτινο κιβώτιο από τον κ.Δημητρίου προκειμένου να προστατευτεί από το κρύο.

Τα παιδιά του Ολοήμερου που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Σχολείο εντυπωσιάστηκαν από το πτηνό. Σύντομα έφθασε και η δασοφύλακας κ. Γεωργία Καλλιανιώτη που είναι και κάτοικος Κρεμαστής και το παρέλαβε.Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι το πτηνό είναι αετογερακίνα του είδους Buteo-buteo (σχετικά σπάνιο πουλί, με ελληνικό πληθυσμό περίπου 60-100 ζευγάρια, φωλιάζει περισσότερο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Ρόδο) που είχε φάει κάτι με δηλητήριο.

Αφού πήρε τις πρώτες βοήθειες (ζαχαρόνερο) μεταφέρθηκε στο ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) στην Αθήνα από όπου θα απελευθερωθεί όταν γίνει καλά.



Το πτηνό τις τελευταίες μέρες ειδικά το απόγευμα πετούσε χαμηλά στην περιοχή και οι μαθητές πολλές φορές το έβλεπαν να κάθεται στα κάγκελα του Σχολείου οπότε τους ήταν γνώριμο. Η διάσωσή του τους χαροποίησε ιδιαίτερα που έμαθαν και για τους τρόπους διάσωσής της άγριας ζωής.

http://topika-nea.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *