ροή ειδήσεων

Η κοροιδία για την Ροδιακή Έπαυλη συνεχίζεται....


Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την κυβέρνηση για την παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου. Κενό γράμμα αποδεικνύεται μέχρι σήμερα η δέσμευση που ανάλαβε πριν από δυόμιση μήνες απέναντι στον δήμαρχο Ρόδο Φώτη Χατζηδιάκο και στον Ροδιακό λαό ο υπουργός Επικρατείς Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ειδικότερα στις 29 Σεπτεμβρίου ο κ. Φλαμπουράρης απαντώντας στην επιστολή που του απέστειλε για το μείζον ζήτημα της Ροδιακής Έπαυλης ο κ. Χατζηδιάκος, δεσμεύτηκε τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης για την παραχώρηση της στο Δήμο Ρόδου. Μάλιστα στο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την απόδοση του χώρου στο Δήμο Ρόδου, για επαρκές χρονικό διάστημα.

Μάλιστα στο έγγραφο του ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι, η Ροδιακή Έπαυλη θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της Ρόδου και να εξυπηρετεί πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Παράλληλα επεσήμανε τότε ότι, η πρόθεση της κυβέρνησης για να παραχωρήσει τη Ροδιακή Έπαυλη στο Δήμο Ρόδο αποτελεί αφενός απόδειξη της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και αφετέρου της δυνατότητας αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας και με άλλους επωφελείς τρόπους πέραν των διαδικασιών των ιδιωτικοποιήσεων.

Παρόλα αυτά και παρά την προσωπική δέσμευση του κ. Φλαμπουράρη το ζήτημα της παραχώρησης της Ροδιακή Έπαυλης παραμένει σε εκκρεμότητα και η κυβέρνηση με την στάση της δείχνει πως συνεχίζει την κοροϊδία και το δούλεμα εις βάρος του Ροδιακού λαού. Προφανώς ο υπουργός Επικρατείας απέστειλε το έγγραφο στις 29 Σεπτεμβρίου για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωνε πως είχε αναλάβει την διευθέτηση του όλου ζητήματος.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Ρόδου μετά την αποστολή του εγγράφου από τον κ. Φλαμπουράρη και με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του έσπευσε να παραιτηθεί από περαιτέρω σχετικές δικαστικές ενέργειες ( παραίτηση από δίκη ,κ.λ.π) όπως είχε δεσμευτεί εγγράφως ο Φώτης Χατζηδιάκος.

Πάντως η κοροϊδία εις βάρος του Ροδιακού λαού για τη Ροδιακή Έπαυλη καλά κρατεί. Έχουν περάσει πέντε χρόνια, από τότε που ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς ξεκίνησε ,την προσπάθεια παραχώρησης της Ροδιακής Έπαυλης και του περιβάλλοντα χώρους της, στο Δήμο Ρόδου με δεκάδες επαφές και συναντήσεις στην Αθήνα, αφού στα χαρτιά φαίνεται πως αποτελεί ιδιοκτησία της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Δ).

Η κωλυσιεργία των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά και της ανάλγητης στάσης που τηρούν οι διοικήσεις της Ε.Τ.Α.Δ από τότε μέχρι σήμερα, έχει ως αποτέλεσμα, να χαθούν οι πολύτιμοι πόροι που είχαν δεσμευτεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ ύψους 1.800.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου της Ροδιακής Έπαυλης αλλά και του περιβάλλοντα χώρου του.

Οι πόροι αυτοί χάθηκαν με ευθύνη του κεντρικού κράτους και σήμερα η Ροδιακή Έπαυλη ιδιοκτησίας στα χαρτιά της Ε.Τ.Α.Δ , καταρρέει ενώ ο περιβάλλοντας χώρος της έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος, αφού ο Δήμος Ρόδου δεν έχει την δικαιοδοσία παρεμβάσεων για τον ευπρεπισμό τους.

Στο υπό κατάρρευση κτίριο της στεγαζόταν το δημοτικό ωδείο το οποίο πριν από τρία χρόνια έχει μεταφερθεί στο Μουράτ Ρέις ενώ η δημοτική αρχή προσπαθεί να βρει κατάλληλο κτίριο για να προχωρήσει και στην μεταστέγαση της δημοτικής βιβλιοθήκης, αφού τα ανεκτίμητης βιβλία που διαθέτει , κινδυνεύουν να καταστραφούν από την διάβρωση και όχι μόνο.



Η Ροδιακή Έπαυλη που στην συνείδηση των πολιτών του νησιού μας ανήκει στον Ροδιακό λαό, με ευθύνη του ανίκανου και αναποτελεσματικού κεντρικού κράτους τείνει να εξελιχθεί σε ένα ακόμα κτίριο- φάντασμα στο κέντρο της πόλης μας, αντί να αποτελεί και όπως άλλωστε αρμόζει στην ιστορία του στολίδι και πνεύμονας πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος για την Ροδιακή κοινωνία.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *