ροή ειδήσεων

Υπερψηφίστηκαν τα «δώρα Τσίπρα» στους συνταξιούχους


Σε ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή - «Ναι» στην επίμαχη τροπολογία ψήφισαν η κυβερνητική πλειοψηφία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή - «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ αποχή επέλεξαν Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων - Απίστευτοι διάλογοι, προσωπικοί χαρακτηρισμοί και αντιπαράθεση μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη.


Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους συνταξιούχους, ύστερα από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή, «παρών» δήλωσε η ΝΔ, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 257 βουλευτές. «Ναι ψήφισαν» 196 βουλευτές.

Απουσίασαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), η Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές.
Υψηλοί τόνοι και έντονες αψιμαχίες κατά τη συζήτηση

Νωρίτερα, ξέφυγε η κατάσταση στη Βουλή με την άγρια κόντρα που ξέσπασε επι προσωπικού μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή την κατάσταση στην Υγεία και το χτίσιμο της εισόδου του υπουργείου από συνδικαλιστές, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «Κότα λειράτη! Νόμιζα πως οι Κρητικοί είναι λεβέντες αλλά εσύ είσαι κότα λειράτη. «Αυτός ο Κρητίκαρος έγραφε "τα ΟΧΙ είναι για τους λεβέντες και τα ΝΑΙ για τις κότες" αυτά έγραφε πριν το δημοψήφισμα. Μετά το δημοψήφισμα είπε ένα ΝΑΙ μια κότα λειράτη» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ξαναγράψατε τουίτ σήμερα. Θα περίμενε κανείς ότι μετά τον εξεφτελισμό σας να μην ξαναγράψετε. Να σας δω όταν τα υπογράψει ο Τσίπρας τα νέα μέτρα αν θα τα ψηφίσετε ή θα παραιτηθείτε από την καρέκλα σας».

Η απάντηση του υπουργού Υγείας ήταν άμεση, χαρακτηρίζοντας τον κ. Γεωργιάδη «πιστό σκυλί του Σόιμπλε». Παράλληλα τον κατηγόρησε για διαφθορά στο χώρο της Υγείας και παράνομους διορισμούς. «Θρασύδειλε απατεώνα, γαϊδούρι, να φέρεις στη Βουλή τα ραβασάκια που δήθεν έστειλα εγώ και η γυναίκα μου για προσλήψεις».

«Κοίτα με βαθιά στα μάτια. Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ομιλίες σου που βρίζεις τον Καραμανλή, που βρίζεις τον Σαμαρά και όλη τη ΝΔ ως προδότες» είπε ο κ. Πολάκης σε έξαλλη κατάσταση και σε άλλο σημείο είπε: «Εμείς δεν γλείψαμε εκεί που φτύναμε όπως έκανες εσύ για να γίνεις υπουργός και να γίνεις μνημονιακότερος των μνημονιακών και πιστό σκυλί του Σόιμπλε». Όμως τα αίματα άναψαν ακόμα περισσότερο όταν ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη και την σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου ότι έστελναν ραβασάκια για προσλήψεις.

Παίρνοντας τον λόγο ξανά ο κ. Γεωργιάδης αποκάλεσε τον κ. Πολάκη «γαϊδούρι» λέγοντας ότι τον προκαλεί να φέρει τα ραβασάκια στην Βουλή. «Ρε γαϊδούρι δεν θα κρύβεσαι πίσω από την ασυλία σου! Θα σου κάνω μήνυση!»

Στην κόντρα των δυο ανδρών παραινέβη και ο κ. Μάριος Σαλμάς ο οποίος τόνισε σε έντονο ύφος:«Τώρα, θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια. Τα Σφακιά έχουν πολλά παλικάρια και μία πουλακίδα που ονομάζεται “Πουλάκης”», βάζοντας «φωτιά» στο Κοινοβούλιο και προκαλώντας νέα έκρηξη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Δείτε το βίντεο με τον καυγά Άδωνι - Πολάκη






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *