ροή ειδήσεων

Σημαντική εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων ''Ροδίων Παιδεία''


Με προσέλευση ρεκόρ 180 περίπου αποφοίτων (παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη συνεχή βροχόπτωση), πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου η πρωτοβουλία επανένωσης - ενημέρωσης 11 γενιών αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων ''Ροδίων Παιδεία''. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων, ομάδα αποφοίτων παρουσίασε το πλάνο δράσεων της νέας μέρας του συλλόγου. Η ημέρα αυτή ουσιαστικά σηματοδότησε την επανέναρξη λειτουργίας του συλλόγου ο οποίος βρισκόταν σε αδράνεια έως τώρα.
Πέραν από τις ετήσιες συναντήσεις (reunions) αποφοίτων που πρόκειται να λαμβάνουν χώρα από εδώ και πέρα, ο σύλλογος αποφοίτων θα πραγματοποιεί τις παρακάτω ετήσιες δράσεις με τη βοήθεια των μελών του και των εκπαιδευτηρίων, δίνοντας πρωτοποριακό χαρακτήρα στη λειτουργία του:


- Business days: Κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων, επίτιμοι ομιλητές και κυρίως απόφοιτοι διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους ή βρίσκονται στα τελευταία έτη σπουδών, θα συνομιλούν με τελειόφοιτους του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων σε μικρές ομάδες, για κλάδους ή σπουδές που τους ενδιαφέρουν. Παράλληλα, σε άλλες αίθουσες θα πραγματοποιούνται χρήσιμα workshops ενίσχυσης επαγγελματικών και ακαδημαϊκών προσόντων. Μέσω της άμεσης επαφής τελειοφοίτων με απόφοιτους, θα υπάρχει άμεση και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση των τελειοφοίτων σχετικά με την καριέρα που τους ενδιαφέρει σε μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της Ρόδου εκδήλωση αποφοίτων για τελειόφοιτους.


-Mentoring: Κάθε τελειόφοιτος κατά την εισαγωγή του σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδος ή του εξωτερικού, θα συνδέεται μέσω του συλλόγου με έναν απόφοιτο ταυτόσημου ή συναφούς ακαδημαϊκού υποβάθρου, ο οποίος θα έχει ρόλο μέντορα σε όλη την ακαδημαϊκή του πορεία. Ο μέντορας, ως μεγαλύτερος σε ηλικία και έχοντας το ρόλο του συμπαραστάτη, θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να δίνει συμβουλές και χρήσιμη βοήθεια στον νεότερο "συνάδελφό του", ενώ παράλληλα έρχονται κοντά απόφοιτοι συναφών κλάδων και μετέπειτα επαγγελμάτων.


- Πλατφόρμα βιογραφικών: Ο Σύλλογος Αποφοίτων ''Ροδίων Παιδεία'' θα δημιουργήσει ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία οι απόφοιτοι θα "ανεβάζουν" τα βιογραφικά τους και θα είναι προσβάσιμη από επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να καλύπτουν μέσω αυτής, τις ανάγκες τους για ανθρώπινο δυναμικό..


- Σύνδεση αποφοίτων με τους κατά τόπους συλλόγους Δωδεκανησίων Φοιτητών.


- Πραγματοποίηση φιλανθρωπικών δράσεων και τοπικών παρεμβάσεων.


- Πραγματοποίηση χρήσιμων ημερίδων και σεμιναρίων αποφοίτων


- Συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους.


- Ενεργοποίηση της κάρτας μέλους "Ροδίων Προνόμιο" μέσω της οποίας τα Eκπαιδευτήρια ''Ροδίων Παιδεία'' και άλλες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, θα παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις στους αποφοίτους.


- Παρουσία του συλλόγου στις πολιτιστικές και σημαντικές δράσεις των εκπαιδευτηρίων ''Ροδίων Παιδεία''.


- Πραγματοποίηση ετησίου πάρτι αποφοίτων.


Με αργά και σταθερά βήματα, θα αρχίσουν σύντομα να υλοποιούνται τα ανωτέρω, ενώ κατά την εκδήλωση απόφοιτοι έθεσαν σημαντικές ιδέες και προβληματισμούς ώστε αυτό το εγχείρημα να γίνει ακόμα μεγαλύτερο και σημαντικότερο. Μετά την ομιλία, απόφοιτοι όλων των γενιών αποφοίτων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους, απολαμβάνοντας παράλληλα ποιοτικά κρασιά, εδέσματα και ξηρούς καρπούς που χορήγησαν ευγενικά οι επιχειρήσεις: Κρασιά Τατάκη Α.Ε., Carpus Bar και Pane Di Capo, οι οποίες από την πρώτη στιγμή στηρίζουν το έργο του συλλόγου.


Τέλος, σύλλογοι επαγγελματιών,όπως ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, καθώς και το επιμελητήριο Δωδεκανήσου χαιρέτησαν αυτή την πρωτοβουλία, ενώ τα εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία από την πρώτη στιγμή βοήθησαν τα μέγιστα, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση σε γιορτινό κλίμα.












Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *