ροή ειδήσεων

Κως: Ξανά στο εδώλιο μητέρα και πατριός για το βιασμό της ανήλικης κόρης


Το ζευγάρι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 20 ετών για ασελγείς πράξεις στο 14χρονο τότε κορίτσι

Μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις βιασμού που έχουν εξιχνιαστεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, θα αναβιώσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου. Πρόκειται για την υπόθεση βιασμού 18χρονης κοπέλας η οποία έχει καταγγείλει ότι ο πατριός και η μητέρα της την βίαζαν συστηματικά από την ηλικία των 14 χρόνων!

Η δίκη, έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2017 και στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν για δεύτερη φορά ο 54χρονος πατριός και η 43χρονη μητέρα της κοπέλας, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να μειώσουν τις βαρύτατες ποινές στις οποίες έχουν ήδη καταδικαστεί.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2015 μετά από μία μαραθώνια ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, ένορκοι και δικαστές ομόφωνα αποφάσισαν την ενοχή του 54χρονου και της 43χρονης στους οποίους και επέβαλαν ποινή κάθειρξης 20 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στον 54χρονο επιβλήθηκε και φυλάκιση έξι μηνών για τις ποσότητες των ναρκωτικών που είχαν εντοπιστεί κατά την σύλληψή του, στην κατοχή του.

Και οι δύο κατηγορούμενοι – σύμφωνα με πληροφορίες- απολογούμενοι στο πρωτόδικο δικαστήριο αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν πως όλα όσα, με τόσες φρικιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψε η 18χρονη πια κοπέλα, ήταν της φαντασίας της.

Συγκεκριμένα, ο πατριός είχε δηλώσει πως ήταν στοργικός με όλα τα παιδιά της συντρόφου του, τα οποία φρόντιζε και αγαπούσε σαν δικά του. Από την πλευρά της η 43χρονη είχε ισχυριστεί πως εκείνη ήταν θύμα βιασμού από τον πρώην σύζυγό της, και επειδή τις καταστάσεις αυτές τις βίωσε η νεαρή κοπέλα για αυτό και έπλασε όλη αυτή την ιστορία.

Όμως κανένας από τους ισχυρισμούς αυτούς δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο είχε την ευκαιρία να ακούσει και τα ανήλικα αδέλφια της 18χρονης, οι καταθέσεις των οποίων «έκαψαν» τους κατηγορούμενους και κυρίως τον 54χρονο.

Βάση των ίδιων πληροφοριών, τα παιδιά περιέγραψαν σκηνές που έτυχε να δουν στο σπίτι τους, με τον πατριό να εξέρχεται από το δωμάτιο της αδελφής τους κ.α. Συγκλονιστική επίσης ήταν και η κατάθεση της 18χρονης κοπέλας: «Δεν θέλω να την αποκαλώ μητέρα, γιατί για μένα δεν είναι. Μία μάνα δεν κάνει τέτοια στα παιδιά της»!

Με τη φράση αυτή και με δάκρυα στα μάτια η 18χρονη περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, την «κόλαση» όπως και η ίδια είπε, που βίωνε επί τέσσερα και πλέον χρόνια, κατά τα οποία βιάζονταν από τον πατριό της με την συγκατάθεση και βοήθεια – αρκετές φορές- της ίδιας της, μητέρας της! «Κοιμόμουν και προσευχόμουν όταν ξυπνήσω, να μην υπάρχει τίποτα, να μην ξανασυμβεί τίποτα από όλα αυτά» είπε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα, συγκλονίζοντας με την κατάθεση της ενόρκους και δικαστές!

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται ο 54χρονος και η 43χρονη πέρα και πάσα αμφιβολία έχουν τελεστεί με συχνότητα, πυκνότητα, βία και απειλές και ζήτησε την ενοχή τους όπως κατηγορούνται, πρόταση που τελικά και υιοθέτησε το δικαστήριο. Δικηγόρος πολιτικής αγωγής είναι ο κ. Νικήτας Μπόλκας.

Η καταγγελία και οι συλλήψεις

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στο τέλος Οκτωβρίου 2013 (26 του μήνα) η 18χρονη πλέον κοπέλα, έχοντας μόλις μερικές μέρες ενηλικιωθεί, βρήκε το κουράγιο και κατήγγειλε τα όσα εφιαλτικά βίωνε επί τέσσερα χρόνια μέσα στο σπίτι της!

Η 18χρονη κατήγγειλε τον πατριό και την μητέρα της και άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου άρχισαν να διενεργούν προανάκριση, ενώ πλήρη ενημέρωση από την πρώτη στιγμή είχε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τι είχε υποστηρίξει η 18χρονη

Η νεαρή κοπέλα είχε αναφέρει αναλυτικά όλα όσα βίωνε επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τον 54χρονο, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις ερωτικές «απαιτήσεις» του πατριού της αλλά και τις «τιμωρίες» που έπαιρνε από την ίδια της την μητέρα, τις φορές που αρνούνταν να κάνει όσα της ζητούσε ο πατριός της!

Η ίδια είπε στην ανακρίτρια όπου έδωσε κατάθεση στις 3 Νοεμβρίου 2013, πως ο εφιάλτης της ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν, όταν ακόμη η ίδια βρισκόταν στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών. Ένα μεσημέρι και ενώ βρίσκονταν σε ταβέρνα μαζί με την μητέρα της και τον άνδρα της, όταν εκείνη απομακρύνθηκε για λίγα λεπτά, ο 54χρονος την πληροφόρησε ότι την επόμενη μέρα «θα της έκανε έρωτα» και πως η μητέρα της το γνώριζε αυτό. Πράγματι η 43χρονη της ζήτησε την επόμενη μέρα να πάει στο δωμάτιο του πατριού της, να κάνει ότι της ζητήσει και να μην φοβάται. Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε και ο Γολγοθάς της ανήλικης κοπέλας.

Όπως η ίδια τόνισε στην ανακρίτρια, η σεξουαλική επαφή με τον πατριό της ήταν σχεδόν καθημερινή, με την συγκατάθεση της μητέρας της, η οποία μάλιστα φρόντιζε να την «καλοπιάνει» προκειμένου να κάνει τα «χατίρια» του 54χρονου η ανήλικη, ενώ όταν δεν γινόταν αυτό, τότε την τιμωρούσε αφήνοντας την νηστική, απειλώντας της κ.α.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την πάροδο των δύο πρώτων ετών, η κατάσταση για την 16χρονη πλέον κοπέλα αντί να βελτιώνεται, χειροτέρευε. Τα «ερωτικά παιχνίδια» άρχισαν να γίνονται πιο τολμηρά, και οι απαιτήσεις που είχε πλέον ο 54χρονος από την ανήλικη, αυξάνονταν καθημερινά.

«Μην πας στην αστυνομία θα γίνεις ρεζίλι»

Η ίδια επεσήμανε πως η ζωή της ήταν μία κόλαση, αφού το μόνο που της επέτρεπαν να κάνει ήταν να πηγαίνει στο σχολείο και αμέσως μετά έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι. Καμία επαφή ή συναναστροφή με συγγενείς ή φίλους όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της, ενώ κάποια περίοδο που το επιχείρησε αυτό, εισέπραξε απειλές ακόμη και για την ίδια της την ζωή τόσο από τον πατριό της όσο και από την μητέρα της.

Και ενώ τα χρόνια περνούσαν, οι δύο κατηγορούμενοι βίαζαν εκτός από το σώμα και την ψυχή του νεαρού κοριτσιού. Όπως η ίδια κατήγγειλε, την απειλούσαν ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση αφού, ακόμη και στην αστυνομία να πήγαινε, κανείς δεν θα την πίστευε διότι όλοι οι αστυνομικοί ήταν φίλοι του 54χρονου!

Το μόνο που θα κέρδιζε, (όπως κατέθεσε ότι της έλεγε συχνά η μητέρα της) θα ήταν να γίνει εκείνη ρεζίλι! Λίγο αργότερα ήρθαν και οι απειλές από τον 54χρονο, ότι σε περίπτωση που τολμούσε να πάει με άλλον, τότε θα την σκότωνε!

Όμως τελικά η νεαρή κοπέλα βρήκε το σθένος και την τόλμη να μιλήσει και να καταγγείλει τα όσα απίστευτα της συνέβαιναν επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τον πατριό της με συνεργό την ίδια την μητέρα της!

Μόλις ενηλικιώθηκε, δηλαδή στα μέσα Οκτωβρίου 2013, η 18χρονη πήγε στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου που εκδόθηκε τον Μάιο του 2014.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του 54χρονου πατριού και της 43χρονης μητέρας, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ειδικότερα για τον 54 για:
- Βιασμό κατ’ εξακολούθηση
- Αποπλάνηση παιδιού που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση
- Κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια που ο παθών δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο

Επίσης διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν και για την 43χρονη μητέρα η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε όλα τα αδικήματα που βαραίνουν τον 54χρονο σύζυγο της.
protothema
Πηγή: www.rodiaki.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *