ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε αναμμένα κάρβουνα όλη η υφήλιος μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη - Τι σημαίνει για την Ελλάδα


Οι πρώτες δηλώσεις Πούτιν- Ερντογάν μετά τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη


Συνέλαβαν την μητέρα και την αδελφή του δράστη



Για κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία έκανε λόγο, ο Ρώσος πρόεδρος, μετά το φόνο του Ρώσου διπλωμάτη και προανείγγειλε ρωσικό κλιμάκιο που θα μεταβεί στην Τουρκία προκειμένου να διερευνήσει τους υπεύθυνους της επίθεσης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ το βράδυ της Δευτέρας ανέφερε ότι «η δολοφονία αποτελεί πρόκληση με στόχο να υπονομεύσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία που προωθείται από την Τουρκία, τη Ρωσία και το Ιράν».

Και συνέχισε: «υπήρξε ένας εξαίρετος διπλωμάτης, αξιοσέβαστος στη χώρα όπου εργαζόταν και με ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση και άλλα πολιτικά κόμματα εκεί. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του συντρόφου μου. Θα ήθελα να ζητήσω την παρασημοφόρηση του μετά θάνατον και την διοργάνωση εκδήλωσης στη μνήμη του».

Όπως είπε, ο Ρώσος πρέσβης διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επαναπροσέγγιση των δύο χωρών, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους το Νοέμβριο του 2015. Η μόνη απάντηση σε αυτή τη δολοφονία είναι να κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας και οι εγκληματίες θα νιώσουν την οργή μας.

«Η μόνη απάντηση σε αυτή τη δολοφονία είναι να κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας και οι εγκληματίες θα νιώσουν την οργή μας» σημείωσε για την επόμενη μέρα και προανήγγειλε πως ρωσικό κλιμάκιο αναμένεται να καταφτάσει στην Άγκυρα, προκειμένου να συνεργαστεί με Τούρκους υπεύθυνους ασφαλείας στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Αυτό είναι κάτι που συμφωνήσαμε με τον Τούρκο πρόεδρο στην τηλεφωνική μας επικοινωνία πριν από λίγο. Πρέπει να ξέρουμε ποιος οργάνωσε τη δολοφονία και ποιος έδωσε εντολές στο δολοφόνο» συμπλήρωσε.

Και τόνισε: «Αυτό είναι κάτι που συμφωνήσαμε με τον Τούρκο πρόεδρο στην τηλεφωνική μας επικοινωνία πριν από λίγο. Πρέπει να ξέρουμε ποιος οργάνωσε τη δολοφονία και ποιος έδωσε εντολές στο δολοφόνο».

Τέλος, ο Βλάντιμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως «πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας τόσο στη Ρωσία, αναφορικά με τους Τούρκους διπλωμάτες, ενώ παράλληλα ζήτησε εγγυήσεις από την Άγκυρα ώστε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στους διπλωματικούς ακολούθους της Ρωσίας στην Τουρκία».

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον δολοφόνο του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία και για το τι τον ώθησε στην αποτρόπαιη αυτή πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, η αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα και την αδελφή του δράστη και τις ανακρίνει.


Ερντογάν: «Προβοκάτσια» για να πληγούν ρωσοτουρκικές σχέσεις

Από την άλλη, πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τη δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για «προβοκάτσια» με στόχο να πληγούν οι διμερείς σχέσεις. Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Στόχος της δολοφονίας ήταν να πληγεί η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων», επέμεινε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συμφώνησαν με τον Πούτιν πως η συνεργασία της Άγκυρας με τη Μόσχα και η αμοιβαία αλληλεγγύη αντίθετα θα ενισχυθούν στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την επίθεση μια ενέργεια η οποία στρέφεται εναντίον του τουρκικού λαού και του τουρκικού κράτους, ενώ επέμεινε πως πρόκειται για μια ξεκάθαρη προβοκάτσια για να πληγεί η διμερής σχέση της Άγκυρας με τη Μόσχα.

Ανέφερε πως την ίδια άποψη εξέφερε και ο Πούτιν στη συνδιάλεξή τους. Για τον αρχηγό του τουρκικού κράτους, η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες όσον αφορά την απομάκρυνση των αμάχων από το Χαλέπι της Συρίας αποδεικνύει την αμοιβαία αλληλεγγύη.

Η σχέση Τουρκίας-Ρωσίας είναι σημαντική τόσο για την τουρκική κυβέρνηση όσο και για την περιοχή, συμπλήρωσε και τόνισε προς όσους θέλουν να την πλήξουν πως δεν θα το επιτύχουν....




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *