ροή ειδήσεων

«Χριστούγεννα σ’ ένα Παλάτι…»


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης που δίνει ιδιαίτερη χαρά στα παιδιά. Για το λόγο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου διοργανώνει εφέτος στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά με θέμα ««Χριστούγεννα σ’ ένα Παλάτι…». 

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθούν χριστουγεννιάτικες εκπαιδευτικές δράσεις που θα απευθύνονται σε μαθητικές ομάδες της Στ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων του νησιού της Ρόδου. Οι μικροί μαθητές, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παλατιού, θα δημιουργήσουν στολίδια με τα οποία θα διακοσμήσουν στη συνέχεια το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στηθεί για πρώτη φορά στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Αγγελόμορφα κηροπήγια, ψηφιδωτά δάπεδα, ξυλόγλυπτες κασέλες, περίτεχνα φωτιστικά, πορσελάνινα βάζα, καρέκλες με υφαντή διακόσμηση, ταπισερί, οικόσημα, βυζαντινά χειρόγραφα και βυζαντινές εικόνες από τον όροφο του Παλατιού και τα εκθέματα που φιλοξενούνται στον ισόγειο χώρο του, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό των διακοσμητικών θεμάτων που θα φέρουν τα στολίδια. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τη νεότερη ιστορία του Παλατιού, ενός μνημείου συμβόλου για τη Ρόδο, ενώ παράλληλα, μέσα από αναφορές στα χριστουγεννιάτικα έθιμα των Βυζαντινών, θα γνωρίσουν και μια άλλη πτυχή του βυζαντινού πολιτισμού. 

Οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, με τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης για παιδιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Στην Aίθουσα του Χορού του Παλατιού, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν, μέσα από οργανικά και φωνητικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες από το Βυζάντιο, τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή δυτική Ευρώπη και την ελληνική μουσική παράδοση, καθώς επίσης και το χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Στο Χριστό στο Κάστρο», που θα παρουσιαστεί δραματοποιημένο. 

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. 
Ώρα έναρξης: 17:15.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *