ροή ειδήσεων

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ εκπέμπει η δήμαρχος Κάσου μετά τη νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ των Τούρκων


«Οι Κασιώτες δεν φοβούνται τους γείτονες, αλλά την ίδια τους τη χώρα»

​«Οι Κασιώτες δεν φοβήθηκαν ποτέ τους Τούρκους. Δώσαμε τη ζωή μας για να είμαστε Έλληνες, κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία και είμαστε θεματοφύλακες του ελληνικού πολιτισμού. Όμως μας φοβίζουν αυτά που γίνονται στην πατρίδα μας και μπορεί να οδηγήσουν σε ένα νέο Ολοκαύτωμα». Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας της Δημάρχου Κάσου, Μ. Σορώτου – Τσανάκη, η οποία μιλώντας στο star.gr μίλησε για πλήρη εγκατάλειψη του νησιού από την κεντρική εξουσία.

«Αυτή τη στιγμή ο δήμος έχει νεκρωθεί γιατί δεν υπάρχει ούτε δείγμα μόνιμου υπαλλήλου και όπως καταλαβαίνετε νεκρώνει όλο το νησί. Αυτά είναι που μας φοβίζουν. Παρότι μας έχουν ξεχάσει εμείς επιμένουμε, προσπαθούμε, κάνουμε προγράμματα και διδάσκουμε κάθε καλοκαίρι σε ξένους φοιτητές Αριστοτέλη, Πλάτωνα και Θουκυδίδη, αλλά δυστυχώς μας έχει ξεχάσει η πατρίδα», δήλωσε η κυρία Σορώτου – Τσανάκη.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί και περιέγραψε στο star.gr είναι δραματική. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για να πληρωθεί η ΔΕΗ, ώστε να συνδέσει τα αντλιοστάσια, να λειτουργήσουν και να βγάλει ο δήμος το νερό που έχει βρει από γεωτρήσεις που έχει πραγματοποιήσει.



(Η δήμαρχος Κάσου, Μ. Σορώτου - Τσανάκη)

Οι συνθήκες στα σχολεία είναι άθλιες, με τους σοβάδες να πέφτουν πάνω στα κεφάλια των παιδιών και το δήμο να μην έχει τα χρήματα για να προχωρήσει σε επισκευές, ενώ η Κάσος αρχίζει και ερημώνει, αφού οι κάτοικοί του μεταναστεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

«Δίνω μάχη με την κρατική μηχανή για να κρατηθεί το νησί ζωντανό που έχει ξεχαστεί από την ίδια του την πατρίδα. Τα ακριτικά νησιά είναι οι θεματοφύλακες του ελληνικού πολιτισμού. Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι όλο το Αιγαίο και ειδικά η Κάσος δεν είναι το τέλος της Ελλάδας, αλλά η αρχή του ελληνικού κράτους. Δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ αυτό, αλλά αντίθετα να χαράζουν στρατηγικές υπέρ των νησιών μας για να κρατηθούν ζωντανά», τόνισε η δήμαρχος Κάσου.

Ήδη 4.000 Κασιώτες βρίσκονται στο Μπρονξ των ΗΠΑ, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, ενώ στο νησί οι εναπομείναντες κάτοικοι παλεύουν για να ζήσουν.

Όσο για την νέα πρόκληση των Τούρκων, οι οποίοι ονόμασαν της Κάσο «Τζομπάν», η δήμαρχος Κάσου μέσω του star.gr δίνει τη δική της απάντηση.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτηκαν αυτό το όνομα οι Τούρκοι. Γιατί αν εννοούν τσοπάνηδες, θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα την ιστορία τους, αφού οι Κασιώτες ήταν γενναίοι και ήρωες ναυτικοί που έδωσαν αγώνες με τα καράβια τους και έπαιρναν 75 καράβια από τους Τούρκους και τους Αιγύπτιους και τα έστελναν στην πατρίδα. Το Ολοκαύτωμα της Κάσσου συνέβη γιατί η πατρίδα άργησε να στείλει βοήθεια. Αυτό είναι που φοβόμαστε και τώρα», είπε.

Της Ευαγγελίας Ντούρου
Email: entourou@star.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/12/16 16:57

    Στείλτε και κανενα δημοσιο υπάλληλο στη Κάσο.Θα την παρουν οι Τούρκοι και δεν θα υπάρχει κανένας να τους φτιάξει τούρκικο καφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *