ροή ειδήσεων

Ποιοι συμμετέχουν στη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια.

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει μόνο μία επιλογή. Να συνεχίζει να αγωνίζεται για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές. Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

«Η απεργία της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων. Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα:

-Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

-Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Η Ομοσπονδία ξεκίνησε νέα 48ωρη απεργία σήμερα το πρωί.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 10:30 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης και οι λειτουργοί μέσης εκπαίδευσης και οιτραπεζοϋπάλληλοι.


Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα απεργήσουν μια μέρα νωρίτερα, αύριο Τετάρτη.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *