ροή ειδήσεων

Η Τουρκία εξοπλίζει την Αλβανία μετά τις «απειλές» της Ελλάδας


Η Τουρκία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη για να αυξήσει την στρατιωτική δύναμη της Αλβανίας.


Καθώς η Ελλάδα με το Υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά και τον Υπ Άμυνας Πάνο Καμμένο έχει απειλήσει ανοιχτά την Αλβανία, υπενθυμίζοντας της την στρατιωτική και οικονομική της ανωτερότητα, η Τουρκία στηρίζει το Αλβανικό στρατό με στρατιωτικό υλικό, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη.


Γίνεται λόγος για την υλοποίηση μιας διμερούς συμφωνίας που εγκρίθηκε πριν από κάποιους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2016. Η εφημερίδα Shqiptarja.com έμαθε μέσα από πληροφορίες που διέρρευσαν από το Υπ Άμυνας πως οι Αρχές των δύο χωρών ξεκίνησαν την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής.

Το Υπ. Άμυνας της Αλβανίας έχει προετοιμάσει τη λίστα με στρατιωτικά υλικό που θα προσφερθεί από την Τουρκία, ενώ στην Αλβανία αναμένονται τούρκοι στρατιωτικοί για να εκπαιδεύσουν τους αλβανούς στρατιωτικούς. Αν και η εφαρμογή της συμφωνίας δεν φαίνεται να έχει άμεση σχέση με τις απειλές της Ελλάδας, η εκπαίδευση και η υποστήριξη με στρατιωτικό υλικό των Ένοπλων Δυνάμεων της Αλβανίας από το Υπ Άμυνας της Τουρκίας συμπίπτει με την ένταση μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με την συμφωνία που εφαρμόζεται μυστικά, όπως και προβλέπει το περιεχόμενο της, το άρθρο 6 που προβλέπει πως όλα πρέπει να γίνονται με απόλυτη εχεμύθεια και καμία πληροφορία δεν πρέπει να διαρρεύσει χωρίς την έγκριση της Τουρκίας.

Σημείωση: Σκεφτείτε πως επαναλαμβάνεται η ιστορία. Όλη τους την ζωή οι τουρκαλβανοί πολεμούσαν εναντίων των ελλήνων και των αρβανιτών. Ποιος σκότωσε τον Μπότσαρη; Οι τουρκαλβανοί. Ποιοι χρησιμοποιούνταν ως εργαλείο εναντίων των ελλήνων εξεγερμένων; Οι τουρκαλβανοί. Ο πατέρας του Ισμαήλ Κεμάλ και άλλοι…

Ποιος στηρίζει στην Ευρώπη την Αλβανία, η Ιταλία, με την οποία πολέμησαν εναντίων της Ελλάδας με τους τσάμηδες και την παρέα τους. Στην ουσία οι παντοτινοί τους συνεργάτες εναντίων των ελλήνων συνεχίζουν να τους στηρίζουν εναντίων των Ελλήνων. Καλά έλεγαν κάποτε «τρώνε το ψωμί του γκιαούρη και κάνουν τη δουλειά του τούρκου». Απλά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Στις 28 Νοεμβρίου η Αλβανία γιόρτασε την Κήρυξη της Ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αλλά το ερώτημα είναι από ποια Τουρκία από αυτήν που της δίνει όπλα και την έχει σύμμαχο , αδελφή χώρα, ή καμία άλλη; Η Αλβανία ποτέ δεν ανεξαρτητοποιήθηκε από την Τουρκία και δεν χρειάζεται να ανεξαρτητοποιηθεί, είναι σώμα από το σώμα της. Το θέμα είναι γιατί το αρνούνται το γεγονός αυτό και σφυρίζουν αδιάφορα;




ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ


http://amfipolinews.blogspot.gr/




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *