ροή ειδήσεων

Συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης μαθητές και φοιτητές-σπουδαστές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το «παρών» θα δώσουν και αναρχικά-αντιεξουσιαστικά μπλοκ. Επίσης, συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται από χθες η αστυνομία, ενόψει των σημερινών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια της Ασφάλειας έχουν ήδη αρχίσει ελέγχους και συλλογή πληροφοριών, ειδικά μετά την ανεύρεση, προχθές, 149 έτοιμων βομβών μολότοφ στα Εξάρχεια. Οι μολότοφ βρέθηκαν στον κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Ναυάρχου Νοταρά 12, μέσα σε μια βαλίτσα. Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την Πυροσβεστική, επειδή τους μύριζε έντονα βενζίνη και οι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί βρήκαν τη βαλίτσα με το εκρηκτικό περιεχόμενο και ενημέρωσαν την Αστυνομία που την παρέλαβε.

Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας εκτιμούν ότι άγνωστα άτομα, τοποθέτησαν στο σημείο τις μολότοφ, προκειμένου να τις έχουν εύκαιρες σε περίπτωση επεισοδίων και να μην τις μεταφέρουν μαζί τους, καθώς όπως κάθε χρόνο θα υπάρξουν προληπτικοί έλεγχοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, έχουν ενταθεί οι έρευνες και για τυχόν άλλες κρυψώνες με αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα τάξης, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από τη ΓΑΔΑ θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ το σύνολο της αστυνομίας στην Αττική είναι σε ετοιμότητα από σήμερα το πρωί. Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στην συγκέντρωση και πορεία των μαθητών, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, καθώς και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών το απόγευμα, αλλά παράλληλα να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών.

Ταυτόχρονα, σήμερα το πρωί θα γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου οργανώνονται και σε: Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλο (18.00, Θόλο), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *