ροή ειδήσεων

Ρόδος: Έδωσε ηρωίνη στον γιο της και αθωώθηκε


Η 68χρονη γυναίκα επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά στον 32χρονο γιο της, ο οποίος βρισκόταν στο κρατητήριο


Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισε χθες 68χρονη, η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο επιχείρησε να δώσει ποσότητα ηρωίνης στον 32χρονο κρατούμενο γιο της.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί πραγματικής πλάνης που εξέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Αναστάσιος Διάκος αθώωσε την 68χρονη, ενώ μετέτρεψε την κατηγορία για τον 32χρονο γιο σε προμήθεια προς ιδίαν χρήση από μη τοξικομανή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 19 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου όπου βρισκόταν ο 32χρονος, καθώς επρόκειτο να γίνει η μεταγωγή του σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. Ο ίδιος νωρίτερα είχε απολογηθεί για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται μαζί με 21χρονη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχαν κριθεί και οι δύο προσωρινά κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 68χρονη μητέρα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να δώσει ρούχα στον γιο της, αλλά και να τον αποχαιρετίσει που θα έφευγε. Την ώρα όμως που τον αγκάλιασε φέρεται να του έδωσε συσκευασία που περιείχε 2,8 γραμ. ηρωίνης! Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, κατάσχεσαν την μικροποσότητα της ηρωίνης, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο αλλά και το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ που είχε η 68χρονη στην κατοχή της.

Μητέρα και γιος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, για να απολογηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 68χρονη γυναίκα είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ηρωίνη, αφού ο γιος της, της είχε ζητήσει να του πάρει στα κρατητήρια τα ρούχα του και τα χάπια του.

Και τα δύο θα τα έδινε στην 68χρονη ένας φίλος του γιου της, καθώς δεν διέμεναν στο ίδιο σπίτι, όπως και έγινε. Η 68χρονη είπε πως δεν είχε ιδέα τι περιείχε η συσκευασία την οποία έδωσε μαζί με τα ρούχα για τα ελέγξουν οι αστυνομικοί, γεγονός που αποδεικνύει την άγνοια της. Σε ότι αφορά τα 1450 ευρώ, είπε πως τα κρατούσε για να διορίσει νωρίτερα την ημέρα εκείνη δικηγόρο για τον γιο της αλλά τελικά δεν προσέλαβε κάποιον και τα είχε προκειμένου να κάνει εγχείριση στα μάτια της που έχει πρόβλημα. Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας η 68χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς όρους, ενώ και ο 32χρονος γιος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
protothema
Πηγή: www.rodiaki.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *