ροή ειδήσεων

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ – ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ – ΣΩΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ


Στις αρχές παραδόθηκαν οι αεροπειρατές που σκόρπισαν τον τρόμο στους 118 επιβαίνοντες ενός Airbus A320, οι οποίοι απελευθερώθηκαν τελικά, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ.

«Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο και τέθηκαν υπό κράτηση» έγραψε ο Μούσκατ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το αεροσκάφος της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη, ωστόσο οι δράστες το οδήγησαν στη Μάλτα. Έπειτα από διαπραγματεύσεις με τις τοπικές αρχές, άρχισαν να απελευθερώνουν τους επιβάτες κατά ομάδες. Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Σέμπχα που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Λιβύης προς την Τρίπολη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο δράστες είναι υποστηρικτές του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και ζητούν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα, όπως ανέφερε νωρίτερα ένας Υπουργός της Κυβέρνησης της Λιβύης.

Κάνοντας δηλώσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα της Λιβύης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Τάχερ Σιάλα, πρόσθεσε πως οι αεροπειρατές θέλουν επιπλέον να ανακοινώσουν την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος υπέρ του Καντάφι.

Την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο στη Λιβύη είχε επιβεβαιώσει ο πιλότος του αεροσκάφους σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου της Τρίπολης. Σε επαφή που είχε μαζί τους πριν χαθεί η επικοινωνία ο πιλότος πρόσθεσε ότι έκανε προσπάθεια να προσγειώσει το αεροπλάνο στην Τρίπολη ωστόσο, οι αεροπειρατές δεν το επέτρεψαν.

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν 118 επιβαίνοντες: 111 επιβάτες, 82 άνδρες, 28 γυναίκες, ένα παιδί, και 7 μέλη πληρώματος.

Πληροφορίες των Times ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος που έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μάλτας κάνοντας λόγο για έναν μόνο αεροπειρατή, ο οποίος κρατά χειροβομβίδα και απειλεί να ανατινάξει το αεροπλάνο. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο ίδιος δήλωσε υποστηρικτής του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι που είχε σκοτωθεί το 2011 και εξέφρασε την προθυμία να αφήσει ελεύθερους τους 111 επιβάτες όχι όμως και τα 7 μέλη του πληρώματος, αν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του. Το πρακτορείο Sputnik μετέδωσε ότι το αίτημα που είχε υποβληθεί ήταν να απελευθερωθεί από τη φυλακή ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι.

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Μάλτας ακυρώθηκαν ή κατευθύνονταν σε άλλα αεροδρόμια.








Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *