ροή ειδήσεων

Η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση του Μάνου Κόνσολα προκειμένου να συμπεριληφθούν Ρόδος και Κάρπαθος


Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ουδέποτε υπήρξαν προνόμιο ή χαριστική ρύθμιση, αλλά αποτελούν αντιστάθμισμα για το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών, υπηρεσιών και πρώτων υλών από και προς τα νησιά.

Κατέθεσε στα πρακτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μειωμένοι ή ακόμα και μηδενικοί συντελεστές ΦΠΑ, αλλά και ειδικά φορολογικά καθεστώτα, υπάρχουν και σε νησιωτικές περιοχές ή σε περιοχές με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης, κατέθεσε και ψηφίσματα και επιστολές από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου και του Δήμου Καρπάθου, του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που καταδεικνύουν την ανάλογη ένστασή τους για την εξαίρεση των δύο νησιών από την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε αυτά.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η ρύθμιση που εξαιρεί Ρόδο και Κάρπαθο από την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι εκτός λογικής, διερωτώμενος, μάλιστα, αν με τη λογική της κυβέρνησης τα δύο αυτά νησιά δεν θεωρείται ότι ανήκουν στα Δωδεκάνησα.

Ζήτησε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση και να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση η Ρόδος και η Κάρπαθος, κάτι που, όμως, δεν δέχθηκαν η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.



Ο κ. Κόνσολας έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα νησιά του Αιγαίου.

Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι με την αναστολή για ένα χρόνο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα λυθούν τα προβλήματα στα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού.

Η κυβέρνηση, όμως, ούτε γνωρίζει ούτε την ενδιαφέρει το κόστος στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό των νησιών από το μεταναστευτικό.

Γιατί αν την ενδιέφερε θα είχε κάνει μια αναλογιστική μελέτη και τότε θα έβλεπε ότι το κόστος αυτό είναι πολύ μεγάλο. Πάνω από 100.000 τουρίστες έχασε η Κως.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι αρνούνται και αποφεύγουν να μας δώσουν στοιχεία για το κόστος του μεταναστευτικού στον κρατικό προϋπολογισμό, το οποίο πρέπει να υπερβαίνει τα 2 δις».


Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/12/16 08:28

    πάντα οι βουλευτές μας κάνουν.....σκληρή μάχη όταν είναι στην αντιπολίτευση , αλλά όταν είναι στην Κυβέρνηση κάνουν μούγκα στη στρούγκα . Έτσι και ο Κόνσολάς γίνεται τζάμπα μάγγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *