ροή ειδήσεων

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο - Τουρκική εφημερίδα: Το Μαράθι είναι δικό μας!


- Από το πρωί τουρκικά μαχητικά μπαινοβγαίνουν στον ελληνικό εναέριο χώρο και προκαλούν αερομαχίες
- Πέταξαν και κοντά στο Καστελόριζο την ώρα που ο Πάνος Καμμένος με βουλευτές έκαναν περιοδεία
- Τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι το Μαράθι είναι τουρκικό
- Τουρκικό “μάτι” στην Ελλάδα - Πως θα μας κατασκοπεύει ο Ερντογάν


Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει περιοδεία στα ακριτικά νησιά συνοδευόμενος από συγκεκριμένους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε τρόπο! Ενώ είναι σε εξέλιξη η περιοδεία σε Ρω και Στρογγύλη αλλά και στο Καστελόριζο, τουρκικά μαχητικά εμπλέκονταν σε αερομαχίες στο Αιγαίο με ελληνικά μαχητικά.

Οι πιο πρόσφατες έγιναν το μεσημέρι την ώρα που η επιτροπη εξωτερικών και άμυνας της βουλής βρισκόταν στο σύμπλεγμα της Μεγίστης. Την ώρα που στην νήσω Ρω, στις 13.38, τελούνταν το μνημόσυνο στην μνήμη της "Κυράς της Ρω", δυο τουρκικά F-16 έμπαιναν στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου κινούμενα μέχρι τα πέντε μίλια απόσταση απο το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.
Ελληνικά μαχητικά F16 που είχαν απογειωθεί απο το αεροδρόμιο του Kαστελίου και βρίσκονταν ήδη πάνω απο την περιοχή και περιπολούσαν, κινήθηκαν προς τα τουρκικά και τους απέτρεψαν να πλησιάσουν. Τα τουρκικά έφυγαν ενω ακολούθησε μια τετράδα F4 που παραβίασε το FIR Αθηνών απ' το ίδιο σημείο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστικαν επιτυχώς.

Νωρίτερα το πρωί τουρκικά μαχητικά F16 ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά στο βόρειο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, στις 7.20 το πρωί δυο τουρκικά F-16 μπήκαν στον ελληνικό εναέριο δυο αναμεσα σε Χίο και Λέσβο οπλισμένα. Τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Ακολούθησε αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά και μετά την εμπλοκή το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ο κ. Καμμένος πραγματοποιεί μια περιοδεία που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, αφού δεν συμμετέχουν βουλευτές όλων των κομμάτων εκτός απο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής. Στην περιήγηση αυτή δεν πήγε τελικά βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ.Καμμένος εξέφρασε την απορία του γιατί δεν πήγαν βουλευτές αφού ήταν όπως είπε μια ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ακρίτες μας...
Αμφισβητούν την ελληνικότητα του Μαραθίου

Η τουρκική εφημερίδα της αντιπολίτευσης, Σοζιού, με σημερινό της δημοσίευμα και μάλιστα πρωτοσέλιδο υποστηρίζει ότι στην ιταλοτουρκική συμφωνία του 1942 υπήρχε όρος που ανέφερε ότι το Μαράθι είναι τουρκικό!





Τέλος, σήμερα αναμένεται και η περίφημη εκτόξευση του τουρκικου κατασκοπευτικού δορυφόρου Gokturk-1 παρουσία του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν. Ο συγκεκριμένος δορυφόρος από το απόγευμα θα μπορεί κάθε 90 λεπτά να στέλνει τις ευκρινέστερες φωτογραφίες που είχε ποτέ στη διάθεσή της η τουρκική πολεμική αεροπορία. Ο τουρκικός δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Λέγεται μάλιστα ότι έχει τη δυνατότητα να στείλει φωτογραφίες με διαφορά μόλις ενός μέτρου, απίστευτης ευκρίνειας δηλαδή, και μάλιστα μαζικά.

Υπολογίζεται ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει από τον δορυφόρο περίπου 60.000 φωτογραφίες το χρόνο! Μάλιστα ο δορυφόρος έχει δυνατότητα να κάνει μια ολόκληρη περιστροφή της γης μέσα σε μόλις 90 λεπτά γεγονός που τον καθιστά ένα μοναδικό όπλο στα χέρια των Τούρκων καθώς μπορεί να διαβιβάζει συνεχώς φωτογραφίες με τις εξελίξεις όπου επιλέγει το τουρκικό επιτελείο, αφήνοντας ελάχιστα κενά μέσα στην ημέρα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *