ροή ειδήσεων

Νέο "κύμα" κατάθεσης πινακίδων στην Εφορία της Ρόδου


Νέο «κύμα» κατάθεσης πινακίδων έχει ξεκινήσει στην Εφορία της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» ήδη ορισμένοι συμπολίτες μας μόλις είδαν την λυπητερή για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 έσπευσαν στην Εφορία της Ρόδου και κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους για να μην τα πληρώσουν.



Όπως εκτιμούν στελέχη του αρμόδιου τμήματος της Εφορίας Ρόδου, τις επόμενες ημέρες θα αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των κατόχων οχημάτων που θα σπεύσουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, για να απαλλαγούν από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τις 31 του μηνός, που λήγει και η σχετική προθεσμία. Από το 2010 μέχρι και σήμερα χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων, κυρίως μεγάλου κυβισμού που βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να πληρώνουν «χρυσάφι» τα τέλη κυκλοφορίας αναγκάστηκαν ,να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους και να τα αποσύρουν από την κυκλοφορία. Επίσης όσες οικογένειες διέθεταν δύο με τρία αυτοκίνητα αναγκάστηκαν να καταθέσουν τις πινακίδες τους και περιορίστηκαν στην χρήση του ενός.

Η κατακόρυφη αύξηση των τελών κυκλοφορίας τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία που επικρατεί οδήγησε και τους Ροδίτες να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στην Εφορία, αδυνατώντας να πληρώσουν τα «υπέρβαρα» τέλη κυκλοφορίας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια από τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μας έχουν σχεδόν « εξαφανιστεί» τα υπερπολυτελή και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα που κατείχαν οι Ροδίτες τις καλές εποχές.



Να σημειωθεί ότι για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το 2017, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας -στις κατά τόπους εφορίες- μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά: Άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, πινακίδες κυκλοφορίας, αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του Ι.Χ., αντίγραφο του εντύπου Ε9 ώστε να αποδεικνύεται πως υπάρχει θέση στάθμευσης (ή βεβαίωση ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος), αποδεικτικό καταβολής των τελών κυκλοφορίας του 2016. Επιπλέον, στην αρμόδια ΔΟΥ θα ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να συμπληρώσουν μια αίτηση στην οποία θα αναγράφουν επώνυμο ή επωνυμία, όνομα, όνομα πατρός, επάγγελμα, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου, είδος και χρήση (Ι.Χ., επαγγελματικό κ.λπ., τόπος ακινησίας, περιφέρεια αστυνομικού τμήματος, ημερομηνία έναρξης ακινησίας και λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *