ροή ειδήσεων

Από την Περιφέρεια και τις Εθελοντικές Ομάδες προσομοίωση καταυλισμού με σενάριο σεισμού


Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου πρόκειται να διεξαχθεί η Ετήσια Τακτική Εκπαίδευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις Εθελοντικές Ομάδες με την εποπτεία της κας Χαρούλας Γιασιράνη Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Με δεδομένο ότι τον τελευταίο χρόνο τόσο στην χώρα μας όσο και στις γειτονικές χώρες έχουν σημειωθεί σεισμοί μεγάλης έντασης, η κα Γιασιράνη συμφώνησε με τις εθελοντικές ομάδες το αντικείμενο της φετινής τακτικής εκπαίδευσης να έχει σενάριο το σεισμό.

Οι εθελοντές θα εκπαιδευθούν στο στήσιμο καταυλισμού κατά το υποτιθέμενο σενάριο που μεγάλος σεισμός πλήξει την Ρόδο.



Η εκπαίδευση θα γίνει σε αρχαιολογικό χώρο (στην Θεμιστοκλέους Σοφούλη έναντι ΟΑΕΔ) χαρακτηρισμένο από την Πολιτική Προστασία ως χώρο συγκέντρωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για να είναι κατά το δυνατόν πιο ρεαλιστική η εκπαίδευση.

Κατά την εκπαίδευση θα μετρηθούν οι χρόνοι απόκρισης των εθελοντικών ομάδων, ο χρόνος φόρτωσης, μεταφοράς και εκφόρτωσης των υλικών, ο χρόνος στησίματος σκηνής, ο χρόνος πλήρους διαμόρφωσης καταυλισμού και το ποσοστό συμμετοχής.

Με την ευκαιρία της εκπαίδευσης γίνεται παράλληλα ο συνολικός έλεγχος και καταγραφή του σκηνικού και άλλου υλικού που φυλάσσει η ΠΝΑ για έκτακτες ανάγκες από τις εθελοντικές ομάδες προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν φθαρμένα υλικά για να αντικατασταθούν. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφτούν και να δουν τον καταυλισμό που θα έχει στηθεί.



Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος

Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων



Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *