ροή ειδήσεων

Απόφαση της ΠΝΟ: Αναστέλλουν την απεργία οι ναυτεργάτες


Η συνεδρίαση των μελών της ΠΝΟ πραγματοποιήθηκε στη σκιά των χθεσινών επεισοδίων στο λιμάνι του Ηρακλείου. το λιμάνι Ηρακλείου.

Αναστολή της απεργίας αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στη σημερινή της κρίσιμη συνεδρίαση που είχε μοναδικό αντικείμενο τη συνέχιση ή όχι της απεργίας.

«Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική έπειτα από διάλογο ημερών. Το αίτημα για το οποίο έγινε η απεργία ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση», είπε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής το πρωί του Σαββάτου.

Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, αν και δεν λύθηκε κανένα από τα προβλήματά μας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η απεργία που είχε εξαγγελθεί έληγε την Κυριακή, στις 6 το πρωί. Σήμερα, συμπληρώθηκαν εννιά ημέρες κινητοποιήσεων, με τους αγρότες να είναι στα όρια τους και τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή να είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτεύσης.
Ενταση και επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης

Η συνεδρίαση των μελών της ΠΝΟ πραγματοποιείται στη σκιά των χθεσινών επεισοδίων στο λιμάνι του Ηρακλείου. το λιμάνι Ηρακλείου, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν αγρότες που ζητούσαν να ναυλωθεί πλοίο για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων πολιόρκησαν οχηματαγωγό και επιτέθηκαν σε ναυτεργάτες, οι οποίοι αρνήθηκαν να σπάσουν την απεργία.

Η κατάσταση εκτονώθηκε μόνο όταν οι Κρητικοί παραγωγοί έλαβαν διαβεβαιώσεις πως τα φορτηγά με τα κηπευτικά θα φορτωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λιμενάρχης κ. Δημήτρης Σαιτάκης είχε επικοινωνία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και διαβεβαίωσε τους αγρότες πως μόλις η Πυροσβεστική "καθαρίσει" το σημείο από τις συνέπειες τις πυρκαγιάς που ξέσπασε από καπνογόνα θα ξεκινήσουν να ζυγίζουν τις νταλίκες. Μετά τις διαβεβαιώσεις αυτές, η ένταση "χαλάρωσε" και οι αγρότες άρχισαν να απομακρύνονται από το σημείο.,



Πόλεμος με φωτοβολίδες και μάνικες

Νωρίτερα, σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου με τους αγρότες κυρίως από Ιεράπετρα και Σητεία να πετούν φωτοβολίδες και τους απεργούς ναυτικούς να απαντούν με αντλίες νερού.

Η φωτιά στα εκδοτήρια των ΑΝΕΚ προήλθε από καπνογόνα που πέταξαν ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά ο λιμενάρχης. Τον λιμενάρχη έσπευσε να παραλάβει ασθενοφόρο που όμως παρεμποδίστηκε από το στενό κλοιό των αγροτών.

"Όμηροι" των αγροτών κρατήθηκαν για λίγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , που έσπευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί μία λύση.








Παράθυρο επιστράτευσης των απεργών

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κορουμπλής συνέστησε «υπομονή μέχρι αύριο το πρωί» οπότε και συνεδριάζει η ΠΝΟ. «Προσπάθησα μία εβδομάδα να επικρατήσει η λογική και ακολούθησα ήπιους τόνους. Θεωρώ ότι αύριο τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που όλοι θα καταλάβουν πως η κατάσταση πρέπει να εκτονωθεί. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να βάλουμε τους ναυτικούς να μαλώνουν με τους νησιώτες» είπε και σημείωσε με νόημα ότι«αν μετά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ δεν έχει δοθεί λύση, το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει»
















Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *