ροή ειδήσεων

Ο φούρναρης της Κω υποψήφιος για το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών


Δύο ελληνικές υποψηφιότητες συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε που προεπέλεξε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στο πλαίσιο του βραβείου της Κοινωνίας των Πολιτών για το 2016 με θέμα τη μετανάστευση.




Υποψήφιος είναι ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ο φούρναρης από την Κω που προμηθεύει καθημερινά πάνω από 100 κιλά ψωμί στους πρόσφυγες. Ήταν ένας από τους πρώτους που έσπευσε να βοηθήσει αυτούς που κατέφθαναν κάθε μέρα στο νησί.

Η πράξη του ενέπνευσε τους συμπολίτες του για να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης», λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».

Η δεύτερη ελληνική υποψηφιότητα είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» που εδρεύει στη Λέσβο και συμβάλλει στην κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων, των μεταναστών και των οικογενειών τους, με τη βοήθεια εθελοντών.

Οι επαγγελματίες που στελεχώνουν τις δομές της «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ» παρέχουν κοινωνική, νομική, ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους στη θάλασσα, σε εξασθενημένους ανάπηρους, ηλικιωμένους, σε ασυνόδευτους ανήλικους. Παρέχουν επίσης στους νεοαφιχθέντες ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά τους, καθώς και μαθήματα ελληνικών.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ειδική τελετή απονομής των βραβείων στις 15 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, κατά τη σύνοδο της ολομέλειας της ΕΟΚΕ και θα μοιραστούν χρηματικό έπαθλο ύψους 50.000 ευρώ.

Φωτογραφία από το kosvoice.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *