ροή ειδήσεων

Σαλούστρος: «Απαντάω στους επικριτές μου μέσα στο παρκέ»


Βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο του στη Ρόδο και νιώθει πλέον ως ένας από τους πιο... παλιούς του Κολοσσού. Από την επιστροφή του και μετά, μάλιστα, ο Χρήστος Σαλούστρος έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

Ο Έλληνας φόργουορντ είχε πολύ θετική παρουσία κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ ένα δικό του καλάθι καθόρισε την εκτός έδρας αναμέτρηση με το Λαύριο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, το τελευταίο για το 2016, ο 26χρονος άσος έδωσε πολλές λύσεις στην ομάδα του σε άμυνα και επίθεση, φανερώνοντας τις δυνατότητές του.

Λίγες ώρες μετά την επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην Ένωση, ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ μίλησε στο SentraGoal.gr για την επιστροφή τα στοιχεία που καθόρισαν τη νίκη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο Βενετόκλειο, αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη δράση, έπειτα από τον τραυματισμό του στο πόδι, ενώ «αποθέωσε» τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Φιλαθλητικό, Γιάννη Αντετοκούνμπο, δίνοντας υπόσχεση πως θα «αναγκάσει» τους γνωστούς του να τον ψηφίσουν για το φετινό All Star Game του ΝΒΑ!









Το παιχνίδι με την ΑΕΚ εξ αρχης ήταν δύσκολο. Καταφέρατε, όμως, να το κάνετε πολύ εύκολο. Ποιο ήταν το «κλειδί» για εσάς και ήρθε η άνετη επικράτηση;

«Σεβαστήκαμε στον απόλυτο βαθμό την ΑΕΚ γιατί κατ’ εμέ είναι μακράν η τρίτη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ και προσπαθεί να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε γιατί μας σεβάστηκε και εμάς η ΑΕΚ, αλλά μάλλον μας σεβάστηκε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, γιατί από κάποιο σημείο και μετά μόνο εμείς ελέγχαμε το παιχνίδι και το δείξαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, που η διαφορά των 8 πόντων την κάναμε 15-16 πόντους και τελείωσε εκεί το παιχνίδι.

Βγήκαν όλοι οι αυτοματισμοί, κάναμε πολύ καλό παιχνίδι και είχαμε πλουραλισμό στην επίθεση, Ελέγξαμε πλήρως τα ριμπάουντ και είχαμε 16 ριμπάουντ διαφορά, το οποίο δεν το πίστευα όταν το είδα. Ελέγξαμε 100% το παιχνίδι και πήραμε πολύ μεγάλη νίκη, την τρίτη συνεχόμενη δική μας και βάζουμε τις βάσεις για κάτι ακόμα καλύτερο φέτος».

Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ είναι και ένα... μήνυμα για τη συνέχεια;

«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα τη σεζόν. Την πρώτη αγωνιστική ηττηθήκαμε στην έδρα μας από το Ρεθυμνο. Εγώ δεν ήμουν εδώ στη Ρόδο η αλήθεια είναι, αλλά επειδή μιλούσα καθημερινά με τα παιδιά και πολλοί την πήραν... βαριά. Όταν ήρθε και η δεύτερη συνεχόμενη ήττα, από τον ΠΑΟΚ, πολλοί έσπευσαν να μας ξεγράψουν. Και αυτό ήταν πολύ μεγάλο λάθος.

Η διοίκηση και ο προπονητής ενήργησαν ακαριαία, φέρνοντας τον φυσικό μας ηγέτη, τον Ρέλεφορντ και απέδειξε πως στα δύσκολα θα πάρει τη μπάλα και θα δώσει πράγματα. Πλέον, μια αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου έχουμε επτά νίκες, ενώ πέρυσι στον πρώτο γύρο είχαμε έξι. Έχουμε ήδη υπερβεί τους εαυτούς μας και η συνέχεια δείχνει καλύτερη».

Η επιστροφή του Τρέβορ Ρελεφορντ ήταν το κομμάτι που... έλειπε από τον Κολοσσό;

«Για εννιά αγωνιστικές δεν την ζούσα την ομάδα. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Είναι τρεις αγωνιστικές αυτές που έχω επιστρέψει στη δράση και έχω ενεργό ρόλο. Και μόνο που ο Τρέβορ είναι ηγετική φυσιογνωμία και μπορεί να δώσει πράγματα, μιλούσαμε και εκείνος το ήθελε σαν τρελός να γυρίσει και αυτό έλεγε πολλά. Μας... έδεσε σαν ομάδα, γιατί κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Από το παιχνίδι με τον Προμηθέα και μετά η ομάδα έχει ανοδική πορεία και με εξαίρεση τις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη και ΠΑΟΚ, θεωρώ πως όλα τα υπόλοιπα, ειδικά τα εντός έδρας, οφείλονται στην ομαδική δουλειά και στο πώς ο ένας θα κάνει καλύτερο τον άλλο».

Παράλληλα, επέστρεψες κι εσύ στα τελευταία παιχνίδια. Ένιωθες σαν... θηρίο στο κλουβί όλο αυτό το διάστημα;

«Για μένα η σεζόν ξεκίνησε πολύ άσχημα. Ήταν τιμή μου που ανανέωσε με τον Κολοσσό το καλοκαίρι. Με τιμάει πάρα πολύ αυτό και ουσιαστικά ξεκίνησε από εμένα ο σχεδιασμός. Από εκεί και πέρα, είχα πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς την μισή προετοιμασία δεν την έβγαλα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που δεν σκέφτηκε στιγμή να με αλλάξει. Από την ώρα που επέστρεψα, όλα τα παιδιά από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο με έκαναν να αισθανθώ ότι είμαι μαζί τους και με χρειάζονται. Με βοήθησαν όλοι και οι εμφανίσεις μου δίνουν... πίσω όλη την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν».









Με τις εμφανίσεις σου φροντίζεις να δίνεις απαντήσεις σε όσους σε είχαν ξεγραμμένο...

«Δεν υπάρχει πιο όμορφος τρόπος να αποδεικνύεις ότι μπορείς να σταθείς σε υψηλό επίπεδο. Οι επικριτές ήταν πολλοί στο διάστημα που έλειπα, όπως και οι υποστηρικτές. Περισσότεροι ήταν οι υποστηρικτές. Το να τους διακιώσω όλους αυτούς, λοιπόν, θεωρώ πως οι απαντήσεις στο αγωνιστικό σκέλος είναι ηχηρές καθώς μπορώ να βοηθάω την ομάδα και εγώ προσωπικά προσπαθώ να εξελίσσομαι και να πηγαίνει καλά η ομάδα και να παίρνει τις νίκες».

Το ταβάνι του Χρήστου Σαλούστρου ποιο είναι και μέχρι πού μπορεί να φτάσει;

«Είναι μια ωραία ερώτηση αυτή. Μια ζωή μου άρεσε να δουλεύω και να κατακτάω σιγά σιγά τους στόχους μου. Έχω παίξει 2 χρόνια στο επίπεδο του ΠΑΟΚ, παίζοντας σε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Ξέρω τις απαιτήσεις των παιχνιδιών αυτών, αλλά και το να ταξιδεύεις συνέχεια. Είσαι συνέχεια σε μια κατάσταση να δείχνεις πράγματα. Θέλω να επιστρέψω σε αυτό το επίπεδο σύντομα, αλλά περνάω καλά στον Κολοσσό απολαμβάνω την κάθε στιγμή, Από πέρυσι με στηρίζουν όλοι και το μόνο που σκέφτομαι είναι το πώς θα μπορέσουμε να πετυχαίνουμε όλο και περισσότερες νίκες».

Θα ψηφίσεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το φετινό All Star Game του ΝΒΑ;

«Βέβαια! Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης. Θα προσπαθήσω να τον ψηφίσουν και όσοι άνθρωποι ξέρω! Πέραν της πλάκας, θεωρώ ότι του αξίζει και με το παραπάνω όλο αυτό. Το παιδί υγεία να έχει και όλα θα έρθουν. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Από ευχές να κατακτήσει την κορυφή, αν και πλέον η κορυφή είναι μικρή για εκείνον».

Έχοντας ζήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πώς παρακολουθείς την πορεία του μέχρι στιγμής με τους Μπακς;

«Επειδή τον έχω ζήσει και ξέρω, με όσους έχω μιλήσει μέχρι πέρυσι έλεγα πως δεν μου έκαναν εντύπωση όσα έκανε. Πλέον, τον θαυμάζω να εξελίσσεται και να κάνει όλα αυτά τα πράγματα. Όταν βλέπω να βάζει καινούργια πράγματα γίνεται ένας ολοκληρωμένος αθλητής και ένας ηγέτης. Είναι ένας άνθρωπος που μας κάνει πολύ περήφανους και πόσω μάλλον όλους αυτούς που τον ήξεραν από μικρό. Για εμάς είναι μια μικρή ανταμοιβή που τον ξέραμε από μικρό και τον παρακολουθούσαμε και δεν ξέραμε μέχρι πού θα φτάσει».

Χρήστος Τσάλτας




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *