ροή ειδήσεων

Καθυστερήσεις στην καταβολή επιδομάτων ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό


Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου


Τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας και του δώρου
των Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ, σε ανέργους εποχικούς στον τουρισμό, καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου «AMILIA MARE» και «PARADISE VILLAGE», το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο της Ρόδου «ΣΕΡΑΤΟΝ», το Σωματείο Εργαζομένων «MIRA MARE WONDERLAND», καθώς επίσης και τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Τονίζουν ότι εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ και των προβλημάτων στην μηχανοργάνωση, υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων και του δώρου των Χριστουγέννων στους ανέργους των τουριστικών περιοχών.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Αυτές τις μέρες χιλιάδες εποχικοί συνάδελφοι του Τουρισμού (και άλλων κλάδων) περιμένουν με αγωνία να κατατεθεί στους λογαριασμούς τους το επίδομα και το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ, που όπως εξαγγέλθηκε θα δινόταν από τις 16 Δεκέμβρη.

Η εξαγγελία όμως αυτή, είναι στην κυριολεξία "κενό γράμμα", αφού πολύ μεγάλο μέρος των αιτήσεων στις τουριστικές περιοχές, χιλιάδων δηλαδή ανέργων, βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα. Εκατοντάδες είναι επίσης αυτοί, που σε ορισμένες περιοχές όπως η Ρόδος και η Κως, συνεχίζουν ακόμη να καταθέτουν καθημερινά δικαιολογητικά με σειρά προτεραιότητας, παρά το ότι έχουν απολυθεί από τα τέλη Οκτώβρη, το αργότερο τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη, στη μεγάλη τους πλειοψηφία. Με αυτούς τους ρυθμούς, αυτοί οι συνάδελφοι δεν πρόκειται να δουν χρήματα τουλάχιστον ως τα τέλη Γενάρη!

Οι μεγάλες καθυστερήσεις, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ που και αυτοί βρίσκονται στα όριά τους, οφείλονται στη χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών που αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε αυτό τον όγκο αιτήσεων, στο προβληματικό σύστημα μηχανογράφησης και στην αλλαγή της εσωτερικής διαδικασίας για την έγκριση της επιδότησης των ανέργων που είναι πιο χρονοβόρα.

Δε φτάνει η εξαντλητική σεζόν, η απληρωσιά, το τσάκισμα σε μισθούς και δικαιώματα, το κουτσούρεμα του ίδιου του επιδόματος, οι οικογένειες των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα αναγκαστούν να κάνουν και Χριστούγεννα χωρίς ακόμα και αυτό το επίδομα της ντροπής των τριών μηνών και 5 ημερών, με το οποίο τους έχουν καταδικάσει να ζουν το μισό χρόνο!

Επειδή όμως η δίκαιη ανάπτυξη και το true story, δεν τρώγονται και επειδή η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΕΔ φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, τα Σωματεία του κλάδου του Τουρισμού που υπογράφουμε παρακάτω, απαιτούμε να δοθεί λύση εδώ και τώρα: Άμεσα, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή να καταβληθούν επίδομα και δώρο σε όσους έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις, να δοθεί ως το τέλος του έτους σε όσους καταθέτουν αυτές τις μέρες».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *